Kirjaston palvelut koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Tälle sivulle päivitetään ja koostetaan tietoa kirjaston palveluista ja ajankohtaisista asioista poikkeustilanteessa.

Kirjastossa asiointi

Oulun yliopiston kirjaston lähipalveluiden rajoituksista luovuttiin 26.4.2021 alueen koronavirustilanteen kehittyessä parempaan suuntaan. Kirjastojen opiskelu- ja ryhmätyötiloja sekä työasemia saa jälleen käyttää, mutta edellytämme turvavälien ja muiden koronaohjeistusten huolellista noudattamista.

Ryhmätyö- ja opiskelutilat ovat asiakkaiden käytössä, mutta työskentelypaikkoja tiloissa väljennetään. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä kirjaston tiloissa. Jos oma kasvomaski on unohtunut kotiin, kirjastossa on jaossa kertakäyttömaskeja. Kaikissa kirjaston tiloissa tulee noudattaa vähintään 2 metrin turvavälejä.

Tiedekirjasto Pegasuksen 24/7-käytävä on jälleen opiskelijoiden käytössä. Asiakkaat voivat lukea Pegasuksen varastosta tilaamiaan vapaakappaleita eli lukusali/tutkijalainoja ilman ajanvarausta lukusalilainojen säilytystilassa (PK201). Mikrofilmien, e-gradutyöasemien ja vapaakappaletyöasemien käyttöön ei tarvitse varata etukäteen aikaa. Myös lehtilukusali on asiakkaiden käytössä.

Sosiaali- ja terveysalan kirjastossa myös aukioloaikojen ulkopuolinen omatoimikäyttö on jälleen mahdollista.

HUOM! Kirjastoon EI SAA tulla lievästikään flunssaoireisena, sairaana tai karanteenissa.

Asioidessasi kirjastossa:

• noudata turvavälejä (vähintään 2 m) muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • käytä lainaus- ja palautusautomaatteja, jos mahdollista.
  • huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja käytä käsidesiä kirjastossa.
  • käytä kasvomaskia.
  • noudata kirjastossa annettuja ohjeita.
Korkeakoulujen ohjeet koronavirustilanteessa: Oulun yliopisto ja Oamk

Kirjaston palvelut etänä

E-kirjat ja muut elektroniset aineistot ovat Oulun yliopiston ja Oamkin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä kirjautumalla Oula-Finnaan Oulun yliopiston tai Oamkin käyttäjätunnuksella (HAKA-login):

Kirjaston palveluja kannattaa ensisijaisesti käyttää etänä ja välttää turhia käyntejä kirjastossa.

Hyödynnä kirjaston palveluita etänä