Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaviruksesta sekä Oulun yliopiston ohjeistuksia.
Image
Pipetting in laboratory

Ajankohtaista koronaviruksesta

Päivitetty 12.4.2021

Opetus järjestetään etänä 31.7.2021 saakka välttämätöntä lähiopetusta lukuun ottamatta.  Kampuksella läsnäoloa vaativat kurssit ja tentit järjestetään turvallisuudesta ja etäisyydestä huolehtien. 

Etätyötä ja -opiskelua suositaan kaikissa tehtävissä, joissa se on mahdollista, 31.7.2021 saakka. Opiskelijat voivat opiskella kampuksilla itsenäisesti, kunhan noudattavat turvallisuusohjeita. Kokoukset järjestetään pääsääntöisesti verkkokokouksina. Kampuksella järjestettävissä välttämättömissä kokouksissa ja tapaamisissa on noudatettava etäisyys - ja hygieniaohjeistuksia. 

Voit ehkäistä koronaviruksen leviämistä omalla toiminnallasi 

  • Kaikissa kohtaamisissa tulee huomioida 2 metrin turvaväli ja alueelliset kokoontumisrajoitukset. 
  • Suosittelemme suu-nenäsuojaimen käyttöä kaikissa tiloissamme. 
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Asenna Koronavilkku-sovellus.
  • Kampuksille ei saa tulla oireisena. Jos saat oireita, pysyttele kotona ja hakeudu koronatestiin. 

Kampusten ulko-ovet ovat avoinna arkipäivisin virastoaikana klo 8.00-15.45. Muina aikoina kulku kampuksille tapahtuu kulkukortilla. Jokaiselta kävijältä edellytetään vastuullista ja huolellista hygieniaohjeiden noudattamista. 

Katso kirjaston palvelut koronavirustilanteessa. Tietoa kampusten ravintoloiden aukioloajoista löytyy ravintoloiden sivuilta. 

Tarkempia ohjeita henkilöstölle mm. työnteon ja opetuksen järjestelyistä intranet Patiossa (edellyttää kirjautumisen yliopiston käyttäjätunnuksella).

Tarkempia koronavirusohjeita aihealueittain

Jos epäilet koronavirustartuntaa

THL:n yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa laatiman ohjeen mukaan testaukseen tulisi vastedes ohjata kaikki henkilöt, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai lääkärin arvion perusteella on syytä epäillä koronavirustartuntaa. 

Ennen koronatestaukseen hakeutumista voit selvittää koronavirustartunnan todennäköisyyttä Koronabotilla tai tehdä Omaolo-palvelun koronavirusoirearvion (Oulun kaupunki).  

Oyskorona.fi-sivustolta löydät tietoa alueellisesta koronavirusepidemistilanteesta, suosituksista ja rajoituksista sekä koronatestaukseen hakeutumisesta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ohjeet ja yhteystiedot

Työterveyshuoltoon liittyvää tietoa koronaviruksesta ja sairastamisesta intranet Patiossa
 

Lisätietoja

Opiskelijoille: opiskeluntuki@oulu.fi
Henkilöstölle: hr@oulu.fi 
Medialle: viestintäjohtaja Marja Jokinen, marja.jokinen@oulu.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös