Yhteistyö ja rahoitus

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat FMT-ryhmällä on useita kumppaneita sekä akateemisesta maailmasta että yritysmaailmasta. Nykyiset kumppanimme tulevat kotimaisista yrityksistä, paikallisista organisaatioista yhä aina ulkomaisiin yliopistoihin asti. Tutkimme ja kehitämme yhdessä heidän kanssaan tulevaisuuden tuotantoteknologiaa vastaamaan teollisuuden todellisia tarpeita.

Yhteistyömme kautta akateeminen tieto sekä yrityksien taito ja tavoitteet kohtaavat, luoden molempia hyödyttävää tietotaitoa. Olemme tällä tavoin onnistuneesti luoneet kustannustehokkaampia ratkaisuja yrityksille, sekä vieneet osaamistamme teollisuuden käyttöön. Tutkimusryhmämme vastaa mielellään uusiin tuotantoteknologisiin haasteisiin.

Toimintamme keskittyy Nivalaan, missä teemme tiiviisti yhteistyötä Nivalan kaupungin, Teollisuuskylän sekä Nivala-Haapajärvi seutukuntayhtymän, NIHAKin, kanssa. Monet alueen yrityksistä ovat myös arvokkaita kumppaneita eri hankkeissamme ja muissa tutkimusyhteistyössämme. Lisäksi muutkin alueorganisaatiot, kuten Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin liitot avustavat merkittävästi kehittävää alueellista toimintaamme rahoittajina yhdessä Euroopan Unionin eri rahoitusohjelmien kanssa.

Osa tutkimusryhmästämme työskentelee myös Oulun yliopiston pääkampuksella Linnanmaalla, jossa FMT-ryhmä työskentelee tiivissä yhteistyössä mm. Materiaalitekniikan laitoksen ja CASRin kanssa. FMT on yksi osa tiedekunnan "Teräksen valmistus ja käyttö" -tutkimusyhteisöä ja tekee tutkimusta yhdessä tiedekunnan eri tutkimusryhmien kanssa.
Pääkampuksella FMT:läisillä on pääsy yliopiston Teknillisen tiedekunnan konepajan ja Materiaalianalyysikeskuksen laitteistoon, jotka täydentävät Nivalan ainutlaatuista toimintaympäristöä tehokkaasti.


FMT ryhmän toiminta ja tulokset

Tutkimus ja kehitys

Projektit

Esimerkkejä

Henkilöstö

Yhteistyö ja rahoitus

Oppaat ja julkaisut

Opinnäytteet