Yhteistyö
Alueellinen yhteistyö
Kotimainen yhteistyö
Kansainvälinen yhteistyö

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -tutkimusryhmän tärkeimmät kansainväliset yhteistyökumppanit ovat Luulajan Teknillinen yliopisto Ruotissa, Suez Canal University Egyptissä ja Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU/LFT) Saksassa.

Luulajan yliopiston kanssa tehtävä yhteistyö liittyy etupäässä lasertekniikkaan. Nivalan laboratoriomme on mukana Luulajan yliopiston vetämässä CyberLab yhteisössä, jota käytetään mm. laseralan koulutuksessa. Olemme toteuttaneet yhteistyössä kaksi Interreg Nord hanketta

Suez Canal yliopiston kanssa tehtävä yhteistyö liittyy prof. Atef Hamadan tutkimusalueisiin, materilaalitekniikka, väsymisilmiöt ja korroosio, sähkönjohtavuus sekä sekotuskitkahitsaus (FSW).

Erlangenin yliopiston (Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg) kanssa yhteistyö liittyy erikoisteräksiin ja alumiiniseoksiin. Tutkimusryhmästä on kaksi tutkijanvaihtoperiodia Erlangeniin ja useita lyhyempiä käyntejä.

Edellämainittujen tahojen lisäksi meillä on ollut ja on ajoittain jatkossakin yhteistyötä useiden muiden ulkomaisten yliopistojen ja tutkimuskesusten kanssa liittyen yksittäisiin koesarjoihin ja niissä tarvittaviin erikoislaitteisiin.