Aikataulu ja ohjeet 2018

Takaisin Future Factoryn pääsivulle

Täältä löydät Future Factoryn aikataulun lyhykäisyydessään.

Perjantai 7.9.

Klo 8.00 - 9.00 Future Factory starttaa luentosaleissa annettavalla infolla - katso salit täältä! Pienryhmäohjaajanne tietää myös salinne ja ohjaa ryhmänsä oikeaan paikkaan. Infossa saatte ohjeet työskentelyyn.

Klo 9.00 - 16.00 (+ mahdollinen oma lisäaika) Työskennellään pienryhmissä haasteiden parissa. Voitte työskennellä haasteenne parissa missä vain haluatte, Tellus Innovation Arena on varattu Future Factory -työskentelyyn koko päiväksi. Telluksessa päivystävät myös FF-työryhmäläiset sekä yliopistopedagogiikan opiskelijat, jotka tsemppaavat ja tukevat ryhmien työskentelyä. Tarjolla popcornia ja hattaraa!

Toimikaa seuraavasti:

1. Organisoitukaa max. 10 hengen tiimeihin oman tutkinto-ohjelmanne opiskelijoiden kesken. Voitte käyttää osittain myös valmiita pienryhmiä Future Factory -työskentelyn perustana.
  2. Tiimi valitsee itselleen puheenjohtajan. Puheenjohtajan tehtävä on huolehtia, että ryhmä saa työskentelynsä aikaiseksi annetussa aikaraamissa ja tavoitteet täyttyvät. Tämä helpottaa työskentelyä huomattavasti jatkossa! Puheenjohtaja voidaan äänestää, arpoa tai valita keskustelemalla.
  3. Keksikää tiimillenne nimi - mutta älkää käyttäkö tähän turhan paljon aikaa.
  4. Ilmoittakaa ryhmänne mukaan kilpailuun TÄLLÄ LOMAKKEELLA viimeistään klo 12.00:
  5. Katsokaa teille kuuluva teema täältä: TEEMAT 2018
  6. Tutustukaa Future Factory -videotutoriaaliin ja muihin orientoiviin videoihin. Määritelkää tarkemmin teemaan liittyvä haaste, johon aiotte etsiä ratkaisua. Pureskelkaa haastetta ja etsikää siihen uusia näkökulmia! Ideoikaa haasteelle erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja valitkaa niistä yksi.
  7. Kun ratkaisu haasteeseen on löydetty, tulee teidän luoda ratkaisuideastanne esitys, joka havainnollistaa idean myös muille tiimeille. Esitysmuoto on vapaa, kunhan se on sähköisessä muodossa. Joitakin reunaehtoja tuotokselle kuitenkin on olemassa. Tarkemmat ohjeet siitä, millainen esitys voi olla ja mitä sen tulee sisältää, löydätte täältä: Tavoitteet tuotoksille.
  8. Tiimit voivat halutessaan jatkaa työskentelyä ja viimeistellä tuotoksiaan aina sunnuntaihin 9.9. asti.
  9. Julkaiskaa tiiminne tuotos! Ladatkaa tuotoksenne Padlet-seinälle TÄÄLTÄ. Padlet-seiniä on kolme: jokaiselle teemaryhmälle omansa. Ladatkaa tuotoksenne oman teemaryhmänne seinälle. Tuotosten tulee olla ladattuna Padlet-ohjelmaan viimeistään sunnuntaina 9.9. klo 24.00! Tätä myöhemmin tulevat työt eivät pääse mukaan äänestykseen.

Tiistai 11.9. - perjantai 14.9.

Tutustutaan tuotoksiin ja äänestetään niistä parasta. Kokoontukaa yhteen tiiminne kanssa, tutustukaa toisten ryhmien töihin Padleteissa ja äänestää mielestänne parasta ratkaisuideaa.

Ryhmät arvioivat toisiaan ristiin seuraavalla tavalla:

Teemaryhmä 1 tutustuu ja äänestää ratkaisuja teemaryhmästä 2.
Teemaryhmä 2 tutustuu ja äänestää ratkaisuja teemaryhmästä 3.
Teemaryhmä 3 tutustuu ja äänestää ratkaisuja teemaryhmästä 1.

Ette siis voi äänestää tuotosta oman teemanne sisällä, vaan tutustutte sen sijaan toiseen teemaan. Tällä tavoin pääsette tutustumaan tuorein silmin oman teemanne ulkopuolelle.  Omaa tuotosta ei luonnollisesti saa äänestää. Tuotoksia on paljon, ja voitte jakaa katselutaakkaa ryhmän kesken.

Vinkkejä siihen, millaisiin seikkoihin tuotosten arvioinnissa voi kiinnittää huomiota, löydätte täältä: Tavoitteet tuotoksille. Valitkaa paras tuotos ja äänestäkää täällä [ÄÄNESTYSLINKKI aukeaa tähän]. Tiiminne voi antaa vain yhden äänen. Äänestysaikaa on perjantaihin 14.9. klo 16.00 saakka, jolloin äänestys suljetaan.

Seuratkaa ryhmän puheenjohtajan sähköpostia! Sinne lähetetään kutsu niille parhaille ryhmille, jotka pääsevät mukaan palkintojenjakogaalaan ja saattavat menestyä palkinnoille asti Future Factory haastekisassa!

Keskiviikko 19.9.

klo 16.00 - 18.00  Kutsuvierasgaala Agorassa, arkkitehtiosaston aulassa Linnanmaan kampuksella. Gaalassa juhlitaan voittajia musiikin ja pikkupurtavan kera!

Takaisin Future Factoryn pääsivulle

Viimeksi päivitetty: 6.9.2018