University of Oulu, 2016

Tietoa Future Factorysta

Takaisin Future Factoryn pääsivulle

"Parasta Future Factoryssa oli ehdottomasti yhdessä tekeminen ja sitä kautta ryhmäytyminen."
"Parasta FF:ssä oli alun innostava luento ja ryhmätyöhön varattu aika, jolloin kävimme hurjan mielenkiintoisia keskusteluita ryhmämme kanssa."

Kolmatta kertaa Oulun yliopistossa uusien opiskelijoiden opinnot pyörähtävät käyntiinaktiivisesti Future Factory -haastekilpailulla. Future Factoryssa opintonsa aloittavat opiskelijat pääsevät yhdessä ideoimaan ratkaisuja ajankohtaisiin haasteisiin. Haastekilpailu perustuu koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilän alkuperäiseen ideaan. Tulevaisuustyöhön osallistuu liki 2000 uutta opiskelijaa kaikista Oulun yliopiston 8:sta tiedekunnasta. Future Factory järjestetään orientaatioviikolla perjantaina 7.9.2018. Päivän aikana Future Factoryn osallistujat työskentelevät itseohjautuvasti tiimeissä ja levittäytyvät yliopiston käytäville, työskentelytiloihin sekä luentosaleihin.

Tavoitteena haastekilpailulla on aktivoida opiskelijat osallistavaan ja opiskelijalähtöiseen yliopisto-opiskeluun, vahvistaa jokaisen opiskelijan kokemusta pystyvyyteen, tukea ryhmäytymistä ja kiinnittymistä omaan tutkinto-ohjelmaan, rohkaista itseohjautuvuuteen ja aloitteellisuuteen sekä vastuullistaa opiskelijat ottamaan otetta omasta opiskelusta heti ensimmäisistä yliopistopäivistä lähtien. Future Factoryn kautta opiskelijat ovat näkyvästi mukana yliopiston toiminnassa alusta asti.

Future Factory -haastekilpailuun tulevaisuuden haasteet nousevat yliopiston tutkimuksen fokusalueista.

Kilpailun aikana opiskelijat määrittelevät itselleen tulevaisuushaasteen, kehittävät valittuun haasteeseen ratkaisuehdotuksen ja esittävät ratkaisunsa sähköisesti muille. Ratkaisuehdotusten parhaimmistosta äänestetään ryhmien ja yleisön kesken, ja eniten ryhmä-ääniä saaneet työt palkitaan haastekilpailun päättävässä kutsuvierastilaisuudessa keskiviikkona 19.9.2018.

Future Factory on näkyvästi esillä sekä yliopistossa että sosiaalisessa mediassa. Future Factoryn toimintaa voi seurata Facebookissa, Instagrammissa, Snapchatissa ja Twitterissä

Future Factoryn suunnittelee ja toteuttaa työryhmä osana Oulun yliopiston DIGIT-strategiahanketta:

Helka-Liisa Hentilä, koulutusrehtori, Oulun yliopisto
Miki Kallio, palvelupäällikkö, strategian ja tiedepolitiikan yksikkö
Jyri Kononen, suunnittelija, Topik
Merja Maikkola, yliopisto-opettaja, kasvatustieteiden tiedekunta
Virpi Pietikäinen, suunnittelija, Topik
Mia Kemppaala, suunnittelija, Tellus
Antti Vepsä, harjoittelija, humanistinen tiedekunta
Michelle Koukkula, harjoittelija, kasvatustieteiden tiedekunta
Ryhmän koordinaattori Paula Vaskuri, palvelupäällikkö, tietohallinto

Lisätietoja:
Koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä 0294484981, helka-liisa.hentila@oulu.fi
Palvelupäällikkö Paula Vaskuri 050 4111 600, paula.vaskuri@oulu.fi

Katsele ensimmäisen Future Factoryn fiilikset videolta!

Takaisin Future Factoryn pääsivulle

Viimeksi päivitetty: 6.9.2018