Opetus Oulussa

Tämä sivu sisältää abi-informaatiota laitoksen opetuksesta. Tarkempaa tietoa opetuksesta löytyy opinto-oppaasta.

Fysikaalisten tieteiden tutkinto-ohjelmassa opiskelija voi perehtyä ja syventyä esimerkiksi siihen, miten satelliittien avulla tutkitaan Auringon aktiivisuuden vaihteluita ja niiden vaikutusta Maahan, mallinnetaan ionosfääriä ja revontulia tai pureudutaan atomien, molekyylien ja aineen rakenteeseen ja toimintaan, tutkitaan nestekiteitä tai lasereita tai kehitetään kiihdytinpohjaisia valolähteitä, selvitetään hermosolujen toiminnan lainalaisuuksia, mitä suprajohtavuus on, tutkitaan galakseja ja maailmankaikkeutta tai opitaan opettamaan ja havainnollistamaan fysiikkaa. Tutkinto-ohjelmassa voi erikoistua myös aineenopettajaksi.

Pääaineeksi alemmassa tutkinnossa tulee fysiikka ja opinnoissa voi syventyä yleiseen fysiikkaan, teoreettiseen fysiikkaan, biolääketieteen fysiikkaan tai tähtitieteeseen.  Maisteriopinnoissa pääaineeksi voi valita joko fysiikan tai tähtitieteen.

Suuntautumisvaihtoehdot

Maisteriopintovaiheen suuntautumisvaihtoehdot ovat lueteltu alla. Tarkemmin kuhunkin alaan ja laitoksella tehtävään tutkimukseen voi tutustua Tutkimus-sivujen kautta.

•	Molekyyli- ja materiaalifysiikka 
•	Tähtitiede
•	Avaruusfysiikka
•	Biolääketieteellinen fysiikka
•	Matemaattisten aineiden opettaja

Viimeksi päivitetty: 27.11.2017