Arkistoekskun aika - ilmoittaudu nyt

Tiistai, syyskuu 4, 2012

Syyskuun lopussa lähdemme kolmipäiväiselle opintoretkelle Helsinkiin! Ekskursio on tarkoitettu kaikille historiatieteiden pääaineopiskelijoille. Arkisto-opin kurssi täytyy olla suoritettuna ennen kuin mukaan pääsee. Jos joudumme karsimaan lähtijöitä ratkaisee pääsyn ensisijaisesti se, onko kanditutkielma tehtynä.

Tutustumiskohteina ovat ainakin Kansalliskirjasto (= Helsingin yliopiston kirjasto, Suomalaisen Kirjalli-suuden Seura, Kansallisarkisto, Ulkoministeriön arkisto ja Työväen Arkisto sekä Kansallismuseo.

Reissun ohjelmassa on arkistoja, museoita ja kirjastoja päivisin ja illat ovat vapaita. Ekskursio ja siitä tehtävä lyhyt matkapäiväkirja korvaavat kaksi opintopistettä oman pääaineen syventävistä opin-noista.

Ekskursiolle lähdetään sunnuntai-iltana 30.9. klo 23.15 junalla, ja palataan takaisin pohjoiseen keskiviikkona 3.10. puoli neljältä Helsingistä lähtevällä junalla, joka on Oulussa noin puoli kymmeneltä.

Oppiaineet maksavat junaliput makuupaikkoineen, samoin kohde-esittelyt, mutta yöpyminen on itse järjestettävä/maksettava. Hostel Erottajanpuistosta on alustavasti varattu paikkoja kaksi kahden hengen hengen huonetta á 68 € (siis 34 €/henk./yö) ja yksi neljän hengen huone á 110 € (=27,50 €/henk./yö), vuodevaatteet kuuluvat, mutta aamiainen ei kuulu hintaan. Aamiaisen saa lisämaksusta (7 euroa). Ystävien/sukulaisten luona voi tietty yöpyä ja onhan Helsingissä muitakin hostelleja (Katajanokalla ja Stadikalla). Sapuskan ja muutamat bussimatkat jokainen kustantaa itse.

Mukaan mahtuu 30 opiskelijaa, joten ilmoittaudu pian: sitova ilmoittautuminen Purgatoriumissa olevaan listaan viimeistään perjantaina 14.9.2012. Merkitse siihen myös, yövytkö Erottajanpuistossa ja haluatko siellä aamiaisen. (majoitusvaraus on ilmoitettava viimeistään 12.9.)

ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA!!

Eksku tehdään vain jos mukaan lähtee vähintään 15 opiskelijaa.

Kaikille ilmoittautuneille yhteinen info-tilaisuus pidetään 24.9. klo 16.15 (sali ilm. myöh.)

Kaikkien matkalle lähtijöiden on oltava tässä infossa läsnä. Jollet pääse paikalle, soita tai käy saman päivän aikana.

Reissua järjestävät ja lisätietoja antavat yliopistonlehtorit Reija Satokangas ja Erkki Urpilainen.

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin