Hakeminen

Oulun yliopistoon haetaan valtakunnallisessa sähköisessä yhteishaussa, www-osoite: https://opintopolku.fi

Hakuaika Oulun yliopiston tutkintoon johtavissa koulutuksissa on maaliskuussa.

Humanistisen tiedekunnan opiskelijavalintasivu.

Historian sekä tieteiden ja aatteiden historian valintakoe

8.5.2019 klo 09:00 - 12:00, salissa L1 (osoite: Erkki Koiso-Kanttilan katu, sisäänkäynti ovesta 2T, 90570 Oulu)

Hakija vastaa kokeessa sekä historian että tieteiden ja aatteiden historian valintakoetehtävään.

Valintakokeen kaksi esseetehtävää perustuvat lukion pakollisiin historiakursseihin ja niihin liittyvään, kokeessa jaettavaan aineistoon. Kummastakin tehtävästä voi saada 0–20 pistettä ja koko kokeesta 0–40 pistettä. Vastausten arvioimisessa kiinnitetään huomiota asiatiedon hallinnan lisäksi kykyyn asettaa ilmiöitä yhteyksiinsä, kykyyn hahmottaa kokonaisuuksia ja erottaa olennainen epäolennaisesta. Lisäksi arvioidaan taitoa esittää asiat jäsennellysti ja johdonmukaisesti. Alin hyväksytty pistemäärä valintakokeessa on 15 pistettä.

Historia sivuaineena:
Historian sivuaineopinto-oikeuden saamiseksi sinun osallistuttava sivuainepääsykokeeseen keväällä (yleensä huhti-toukokuussa).

Tutkinto-ohjelman tai pääaineen vaihtamisesta on lisätietoja Humanistisen tiedekunnan sivuilla.

Viimeksi päivitetty: 3.5.2019