Essi Jouhki: Publications and research projects/Julkaisut ja tutkimushankkeet

Research interests:

Finnish contemporary history, history of youth and childhood, social history, memory studies, methodology and theory of oral history, history of education, and cultural history.

Current research:

Dissertation titled: "Memories, Identities, and Regionality in Student Body Activity of Upper Secondary School students in 1950 –1970’s” (in Finnish) . Estimated date of the public defence of the dissertation is Autumn 2019.

Publications:

Scientific monographs

“Nuoruus oli kuin nopea lintu” – Suurten ikäluokkien nuoruus 1950–1960 -luvuilla omaelämäkerrallisten tekstien kuvaamana". Master’s thesis in History. Oulu: Oulun yliopisto 2014.

Articles in refereed Finnish scientific edited volumes

"Nuoruus opintiellä – Vuosina 1940—55 syntyneiden muistot koulunuoruudesta". In Oi nuoruus. Omaelämäkerrallisia tekstejä nuoruudesta eilen ja tänään. Nuorisotutkimusseuran julkaisuja 152. Helsinki 2014, 226—249.

Viimeksi päivitetty: 26.9.2016