Opiskelijakongressi 2012

Torstai, maaliskuu 29, 2012

Historiatieteiden perinteinen opiskelijakongressi pidetään taas tänä keväänä.

Opiskelijakongressiin voi osallistua:

• pitämällä 20 minuutin esitelmän esimerkiksi oman metodien jatkokurssin harjoitustyön, kandidaatintutkielman tai pro gradu -tutkielman aihepiiristä tai muusta erikseen sovitusta aiheesta (2 op)
  • kuuntelemalla opiskelijakongressin esitelmät ja laatimalla niistä 6-9 sivun luentopäiväkirjan (1 op)
  • valmistelemalla lyhyen (n. 5 min.) kommenttipuheenvuoron ennalta sovitusta esitelmästä (0,5 op)

Eri suoritustapoja voi yhdistellä ja pisteitäkin saada varsin mukavasti, sillä maksimi yhdestä kongressista on 4 op. Kommenttipuheenvuoroja voi pitää halutessaan kaksikin samassa kongressissa. Tapahtumaan toivotaan mahdollisimman runsasta osallistujamäärää ja yleisöä, ja myös ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat ovat tervetulleita laatimaan luentopäiväkirjaa ja kommentteja. Esitelmän vuoro voi olla sitten seuraavalla kerralla. Korvaavuuksissakin ollaan joustavia.

Kurssi on tarkoitettu korvaamaan historiassa erityisesti syventävien kohdasta "Historia ja työelämä" 700433S, joka on kaikille maisterintutkintoa suorittaville pakollinen 12 op jakso. Opiskelijakongressi on mukavampi tapa koota näitä pisteitä kuin kirjatentti. Vastaavasti vanhoilla Suomen ja Skandinavian historian ja yleisen historian vaatimuksillakin löytyy monta korvaavuutta sekä aine- että syventävistä opinnoista, kuten: 700305A, 700308S, 700309S, 700411S, 700402A. Nämä valitettavasti jäivät epähuomiossa aiemmasta ohjeistuksesta pois. Sopivia korvaavuuksia löytyy hyvin myös aate- ja oppihistorian puolelta.

Opinnäytteen, jonka pohjalta esitelmän laatii, ei tarvitse olla valmis ja tarkastettu.

Lisätietoja antaa yliopistonlehtori Matti Salo.

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin