HISTORIANTUTKIMUKSEN PÄIVÄT 2019

Historiantutkimuksen päivien koko ohjelma on nyt julkaistu ja se löytyy tästä
Full conference program can be downloaded in English here

Viidennet valtakunnalliset Historiantutkimuksen päivät järjestetään Oulussa 24.-26.10.2019. Päivien järjestäjinä ovat Oulun yliopiston historia-aineet (historia, tieteiden ja aatteiden historia) ja arkeologian oppiaine yhteistyössä Suomen Historiallisen Seuran kanssa.

Päivien ohjelmassa on kansainvälisten keynote -esitelmien lisäksi työryhmiä sekä vapaamuotoisempaa ohjelmaa. Konferenssin pääpuhujavieraiksi tulevat professori Heiner Fangerau (Düsseldorfin yliopisto), professori Gunlög Fur (Linné -yliopisto) sekä professori Herman Paul (Leidenin yliopisto).

Keynote-esitelmöitsijät

Heiner Fangerau on Düsseldorfin yliopiston lääketieteen historian, teorian ja etiikan professori. Hän on tutkinut 1800–1900 -lukujen lääketieteen historiaa ja etiikkaa ja erityisesti lääketieteellisen diagnostiikan historiaa sekä eettisiä kysymyksiä 2000-luvun lääketieteessä. Näiden lisäksi hän on kehittänyt lääketieteen historian verkostoanalyysia.

Heiner Fangeraun verkkosivut: https://www.uniklinik-duesseldorf.de/patienten-besucher/klinikeninstitutezentren/institut-fuer-geschichte-theorie-und-ethik-der-medizin/team/fangerau 

Gunlög Fur on Linné -yliopiston kulttuuritieteiden laitoksen professori. Hän on tutkinut Pohjois-Amerikan ja Skandinavian historiaa kolonialismin, kulttuurien kohtaamisten ja sukupuolen näkökulmasta ja analysoinut, mitä rajojen vetäminen merkitsee kulttuureille ja yksilöille.

Gunlög Furin verkkosivut: http://lnu.se/en/staff/gunlog.fur/

Herman Paul on Leidenin yliopiston historiallisen teorian apulaisprofessori ja Groningenin yliopiston sekularisaatiotutkimuksen ylimääräinen professori. Hänen erikoisaloinaan ovat historian teoria, historiografia, aatehistoria ja uskontohistoria.

Herman Paulin verkkosivut: https://www.universiteitleiden.nl/en/staffmembers/herman-paul#tab-1

Konferenssityöryhmä: yliopistotutkija Heini Hakosalo, yliopistonlehtorit Markku Hokkanen ja Timo Ylimaunu, dosentti Sirpa Aalto ja professorit Tiina Kinnunen ja Petteri Pietikäinen sekä toiminnanjohtaja Julia Burman (SHS).

Konferenssisihteeri: Essi Jouhki, essi.jouhki (at) oulu.fi / p. 050 5404319

Tapahtuman sponsorit löytyvät tästä

 

REKISTERÖITYMINEN

Rekisteröityminen Historiantutkimuksen päiville 2019 on auki 10.10. saakka. Rekisteröitymään pääset tästä

 

 

 

Ohjelma
23.5.2019

CFP

21.10.2019

In English

Käytännön tietoa
3.10.2018

Sijainti

25.9.2018

Matka Ouluun

3.10.2018

Majoitus

Järjestäjät