Sijainti

Historiantutkimuksen päivät järjestetään Oulun yliopistolla Linnanmaan kampuksella

Oulun yliopisto sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Oulun keskustasta vehreällä Linnanmaan alueella. Keskustan ja yliopiston välinen on matka on helpoin taittaa linja-autolla, joita liikennöi tiheästi pitkin päivää. Oulu on myös tunnettu pyöräilijöiden kaupunkina, ja maisemareiteistä haaveilevat voivat hujauttaa matkan uusilla Sykkeli-kaupunkipyörillä (pyöräilyohjeet alla).

Rekisteröitymispiste sijaitsee yliopiston keskusaulassa L2-salin edustalla. Keynote-luennot järjestetään kampuksen eteläkärjessä Saalastinsalissa. Työryhmien luentosalit on merkitty Yliopiston pohjakarttaan, jonka voit ladata tästä

Karttaan on lisäksi merkitty sisäänkäynnit ja rekisteröitymispiste.

 

Yliopistolle linja-autolla

Oulun kaupungin joukkoliikenteen reittiopas löytyy tästä ja reaaliaikaista linja-autoliikennettä voi seurata mobiilissa http://jl.oulunliikenne.fi

Oulun joukkoliikenteessä maksuvälineenä käyvät vain käteinen (3,30 e) sekä mobiililippusovellus (https://payiq.net/oulu/fi/).

Keskustasta yliopiston pääovelle (pysäkki Yliopisto P) vievät linjat:

  • 1, 2, 3, ja 8 (pysäkki Kaupungintalo P)
  • 22 (pysäkki Pekuri P)

Vastaavasti Linnanmaalta keskustaan kulkevat samat linjat yliopiston pääoven edestä (Yliopisto E).

 

Taksilla/omalla autolla

Yliopiston pääovelle voi navigoida osoitteella Erkki Koiso-Kanttilan katu 1. Yliopistolla on useampi taksitolppa, joista ”TAXI 1” sijaitsee pääsisäänkäynnin (2T) ja linja-autopysäkin vieressä.  Aivan pysäkkien vieressä on rajoitukseton iso asiakaspysäköintialue.

 

Polkupyörällä

Keskustan ja yliopiston välillä kulkee useampia kauniita pyöräilyreittejä. Pyöräilymatkaa kertyy noin 7 kilometriä, joka tasaisessa Pohjois-Pohjanmaan maastossa hurahtaa kevyesti noin 20—25 minuutissa.

Oulu on tunnetusti pyöräilijöiden kaupunki, ja keskustan ja yliopiston välille on valmistunut tänä kesänä 6,6 kilometriä pitkä pyöräbaana. Punaisella päällystetty baana lähtee kaupungin kirjaston edestä Torinrannasta ja vie Oulun siltojen kautta suoraan yliopiston pihaan. Baanan päätepiste on yliopiston pääovien vastakkaisella puolella J-ovella, jonka käytävää pitkin päätyy suoraan keskusaulaan ja rekisteröitymispisteelle.

Oulun kaupunki on ottanut alkusyksystä käyttöön uudet Sykkeli-kaupunkipyörät, joiden käyttökausi kestää sopivasti lokakuun loppuun saakka. Pirteän pinkkien kaupunkipyörien ohjeet ja hinnasto löytyvät Sykkelin sivuilta (https://kaupunkipyorat.ouka.fi/). Sykkeli-pyörien palautuspisteet sijaitsevat sekä J-ovella että pääsisäänkäynnillä (2T).

 

Viimeksi päivitetty: 21.10.2019