University of Oulu, 2016

Vaihto-opiskelu

Humanistisen tiedekunnan opiskelijoilla on runsaasti mahdollisuuksia kansainväliseen vaihto-opiskeluun. Tarjolla on erimittaisia vaihtokausia eri vaihto-ohjelmien kautta.

Tältä sivulta löydät perustietoa vaihtomahdollisuuksista ja hakuprosessista. Tarkemmat tiedot eri vaihto-ohjelmista löydät vasemmalla olevalta alasivulta (Erasmus-vaihto) ja allaolevan tekstin eri linkeistä (muut vaihto-ohjelmat).

Vaihtoon lähtevien opiskelijoiden asioita koordinoi humanistisessa tiedekunnassa koulutussuunnittelija Riitta Kataja, sähköposti: study.humanities(at)oulu.fi, puhelin 0294 48 4050, vastaanotto tiistaisin klo 10-11 ja torstaisin klo 13-14 huoneessa KE217, Opintokatu, G2-ovi, 2. krs.

Humanistisen tiedekunnan oppiaineilla on lukuisia Erasmus-vaihtopaikkoja Eurooppaan.

Erasmus-vaihdot järjestetään tiedekunnassa. Erasmus-vaihtoja koordinoi koulutussuunnittelija Riitta Kataja, sähköposti: study.humanities(at)oulu.fi, vastaanotto tiistaisin klo 10-11 ja torstaisin klo 13-14 huoneessa KE217 (G2-ovi, 2. krs). (Opintokatu).

Tarkat tiedot hakuajoista ja muut ohjeet löytyvät vasemmasta palkista löytyvältä Erasmus-vaihtosivulta.

Pohjoismaisen filologian pää- ja sivuaineopiskelijat voivat hakea vaihtoon Pohjoismaihin myös Nordplus-vaihto-ohjelman kautta (Nordliks-verkosto). Lisätietoja Nordliks-vaihdoista löytyy täältä. Nordliks-verkoston koordinaattori on pohjoismaisten kielten lehtori Jenni Tahkokorpi, häneltä voi kysyä lisää Nordliks-vaihtokohteista.

Kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille avoimet kaukokohteet Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Australiassa, Aasiassa ja Venäjällä koordinoidaan yliopiston yhteisissä koulutuspalveluissa, ja niitä voi hakea kaksi kertaa vuodessa: ensimmäinen haku on lokakuussa ja toinen tammikuussa (eri hakukohteet). Yliopiston omien hakukohteiden lisäksi opiskelijat voivat hakea ISEP-, FIRST- ja north2north-ohjelmien kautta useisiin eri kohteisiin eri puolilla maailmaa. Yhteisten koulutuspalveluiden vaihtosivut löytyvät täältä.

Vaihtoon lähtevät opiskelijat saavat matka- tai opiskeluapurahan yliopistolta. Lisäksi he ovat oikeutettuja opintotukeen ja ulkomaan asumislisään. Ennen vaihtoon lähtöä opiskelijan on neuvoteltava opintojen hyväksilukemisesta oman oppiaineensa opintoneuvojan tai tiedekunnan koulutussuunnittelijan kanssa. Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksiluetaan tutkintoon OSAT-järjestelmässä. Hyväksiluku kannattaa tehdä heti kun saa opintosuoritusotteen vaihtoyliopistosta.

Oulun yliopistossa on käytössä sisäinen SoleMOVE-hakujärjestelmä (internet-pohjainen tietokanta). Sinne voi kirjautua miltä tahansa tietokoneelta, jossa on verkkoyhteys. Opiskelijoiden kirjautuminen ja tunnistaminen tapahtuu Oulun yliopiston sähköpostitunnuksella, eli opiskelija kirjautuu järjestelmään samoilla tunnuksilla kuin yliopiston koneille.

Kaikkien vaihtopaikkojen hakemukset tehdään SoleMoveen, vaihto-ohjelmasta tai hakua koordinoivasta tahosta riippumatta.

Kohteisiin voi tutustua myös lukemalla vaihtaripalautteita. Vaihtaripalautteita löydät SoleMovesta, lisäksi vaihtoblogeja löytyy täältä.

Viimeksi päivitetty: 14.1.2019