Opiskelija- ja opettajavaihto

Eurooppalaisista yliopistoista informaatiotutkimuksen oppiaineella on Sokrates-vaihtosopimus Reykjavikin, Tallinnan ja Vilnan yliopistojen kanssa. NORDPLUS-vaihto-ohjelman puitteissa opiskelijat voivat hakea myös muihin Pohjoismaihin. Informaatiotutkimuksen opiskelijoita on ollut kansainvälisessä vaihdossa mm. Utrechtin ja North Carolinan yliopistoissa, joissa opiskelun ovat mahdollistaneet yliopiston muut vaihtosopimukset.

CIMOn North-South-South Higher Education Institution Network –ohjelman rahoittamana Oulun yliopiston informaatiotutkimus koordinoi opiskelija- ja opettajavaihdon sekä opetuksen ja tutkimuksen kehittämishanketta Library and Information Studies Network, N-S-S LIS Network vuosina 2005-2012. Oppiaine on edelleen verkoston jäsen, jota koordinoi Turun ammattikorkeakoulu vuodesta 2012 alkaen. Yhteistyötahoina ovat Western Capen yliopisto Etelä-Afrikasta, Namibian yliopisto Namibiasta, Dakarin yliopisto Senegalista ja Tansaniasta Tumaini yliopisto, Dar es Salamin kampus sekä School of Library, Archive and Documentation, SLADS.  Suomalaisena yhteistyöyliopistona on Åbo. N-S-S LIS Networkin puitteissa järjestetään opiskelijavaihtoja afrikkalaisiin partneriyliopistoihin.  Jos olet kiinnostunut opiskelijavaihdosta ota yhteyttä yliopistonlehtori Terttu Kortelaiseen.

Viimeksi päivitetty: 5.7.2016