29.3.2019 Uutinen

Ympäristömittauspäivät 2019

20.-21.3.2019 järjestettiin Vuokatissa Ympäristömittauspäivät 2019 teemalla Digital Water – Etua vesienhallinnan digitalisaatiosta.

27.3.2019 Uutinen

Mikrobit hoi, Mityläiset valmiina ois!

Viikolla 11 Mityllä herätettiin vanhat Sotkamon aikaiset fermentorit henkiin. Koko viikon niitä oli huoltamassa Janne Mäkinen Sartoriukselta.

26.2.2019 Uutinen

Jatko-opintoja Kainuuseen -hankkeen kevään 2019 kurssit

Vuoden 2019 ensimmäinen kurssi Qualitative Research Methods (5 op) käynnistyi helmikuun alussa.

26.2.2019 Uutinen

Tutkimuspäällikkö Jarkko Räty Kiinassa

Tutkimuspäällikkö Jarkko Räty vieraili Nanjingissä, Kiinassa, missä Jiangning Development zone järjesti korkean tason verkostoitumis- ja innovaatiokonferenssin 25.2.2019.

22.2.2019 Uutinen

Miljardi uutta työntekijää Mitylle kevään 2019 aikana

Mitäh? Kyllä Mitylle tulee hirmuläjä uusia työntekijöitä. Saat hyvä lukija arvoituksen ja vihjeitä tulee sitä mukaa kuin luet tätä juttua.

31.1.2019 Uutinen

Älyrehu-hankkeen toimintaa esiteltiin Helsingissä ja Kajaanissa

EIP-ryhmät jälleen koolla Helsingissä

30.1.2019 Uutinen

Mittaustekniikan yksikkö esitteli vesiosaamistaan

Tutkimuspäällikkö Jarkko Räty esitteli CEMIS-konsortioon veteen liittyvän tutkimustoiminnan tuloksia Pohjoinen vesiosaaminen -seminaarissa (Oulu 12.12.2018). Muuttuvat ympäristölliset ja ilmastolli

30.1.2019 Uutinen

Vinkkejä yliopisto-opinnoista haaveileville!

Viime syksynä Kajaanin yliopistokeskuksen ja Oulun LUMA-keskuksen yhteistyön ohessa tuli esille mahdollisuus tarjota kainuulaisille nuorille tietoa lukioainevalintojen merkityksestä yliopisto-opinn

28.1.2019 Uutinen

SOCOBA-yhteistyö alkoi Kainuussa

Kainuu on pitkien etäisyyksien maakunta. Kainuun sote haluaa olla organisaatio, jossa on rohkeutta toimia toisin.

28.1.2019 Uutinen

Sähkökemiallisten mittausmenetelmien testaus- ja pilotointiympäristö Mittaustekniikan yksikköön

Kainuun elinkeinoelämän vetureina ovat bio-, cleantech-, kaivos-, digi- ja osaamistalous. Kainuussa on toteutumassa mittavia suurhankkeita.

20.12.2018 Uutinen

Kakkukahvien saattelemana eläkkeelle

MITYllä saateltiin torstaina kaksi pitkäaikaista Kajaanin yliopistokeskuksen työntekijää eläkepäivien viettoon.

19.12.2018 Uutinen

Italialainen tutkijavieras MITY:ssä

Mittaustekniikan yksikön biosensoritutkijat ovat tehneet jo yli 10 vuotta yhteistyötä Rooman Tor Vergata -yliopiston apulaisprosessori Laura Michelen kanssa.

19.12.2018 Uutinen

ÄLYREHU-hanke mukana eurooppalaisen EuroDairy-verkoston tapaamisessa

Marraskuun lopulla eurooppalainen EuroDairy-verkosto järjesti Belgiassa työpajan verkoston partnerimaissa toimivien EIP-ryhmien koordinaattoreille.

29.11.2018 Uutinen

Kajaanilaistutkijat vesialan seminaareissa Kiinassa

Kajaanin yliopistokeskuksen ja Oulun yliopiston mittaustekniikan yksikön tutkimuspäällikkö Jarkko Räty osallistui Suomalaisen vesialan delegaation kanssa Kiinan Nanjingissä useisiin tilaisuuksiin (

28.11.2018 Uutinen

Vanha tuttu tohtori vierailulla Mittaustekniikan yksikössä

Sähkökemian ja uusien nanomateriaalien asiantuntija tohtori Adina Arvinte Petru Poni -instituutista Romaniasta vieraili lokakuun ajan Mittaustekniikan yksikössä.

28.11.2018 Uutinen

CEMIS-toimijoiden jouluinfo

CEMIS-toimijoiden yhteinen jouluinfo pidettiin Ravintola Wanhalla Kerholla perjantaina 23.11.2018.

21.11.2018 Uutinen

Yliopistokeskusseminaari Seinäjoella

Vuosittaisen yliopistokeskusseminaarin järjestämisvastuu on kuuden yliopistokeskuksen verkostoa kulloinkin koordinoivalla yliopistokeskuksella.

30.10.2018 Uutinen

Tutkijoiden yö pohti tulevaisuutta ja avasi ovia urheilututkimukseen

Tutkijoiden yö järjestettiin perjantaina 28. syyskuuta Kajaanissa seminaarin päärakennuksella ja Vuokatissa Jyväskylän yliopiston Liikuntateknologian yksikön tiloissa.

23.10.2018 Uutinen

Biomassojen hyödyntäminen kosmetiikassa

Projektipäällikkö Mari Jaakkola piti esityksen luonnon biomassojen hyödyntämisestä kosmetiikan raaka-aineena Pohjois-Suomen kosmetologin koulutustilaisuudessa.

11.10.2018 Uutinen

Kainuun metsäbiotalouden ja uusiutuvan energian metsäbiopäivä

Kainuun metsäbiotalouden ja uusiutuvan energian keskeisiin haasteisiin etsittiin ratkaisuja toimijoiden, ja yrittäjien kesken Metsäbiopäivässä keskiviikkona 10.10.2018 Kajaanissa.

26.9.2018 Uutinen

Viron meijeriklusterin johtaja vieraili Kainuussa

Viron meijeriklusterin johtaja vieraili Kainuussa – yhteistyölle ÄLYREHU-hankkeen kanssa myönnettiin kesällä virolainen rahoitus

25.9.2018 Uutinen

MITY edustettuna Euroopan komission EIP-Agri -työryhmässä

Euroopan komissio on valinnut 20 asiantuntijaa työryhmään, jossa pohditaan keinoja vähentää ruuan hävikkiä alkutuotannossa.

14.9.2018 Uutinen

Opetusministeriltä kannustusta yliopistokeskuksille

Suomen yliopistokeskukset tapasivat yhdessä vaalipiiriensä kansanedustajia Helsingissä torstai-iltana.

14.9.2018 Uutinen

Aikuis- ja täydennyskouluspalvelut AIKOPAlle uusi ilme

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston yhteinen Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA on saanut uuden viestinnällisen ilmeen. Se on otettu käyttöön elokuun aikana. Uuden logon ja graafisen uudistuksen lähtökohta on selkeys ja o-kirjaimeen liitetty viittaus paikkamerkkiin.