31.1.2019 Uutinen

EIP-ryhmät jälleen koolla Helsingissä

30.1.2019 Uutinen

Mittaustekniikan yksikkö esitteli vesiosaamistaan

Tutkimuspäällikkö Jarkko Räty esitteli CEMIS-konsortioon veteen liittyvän tutkimustoiminnan tuloksia Pohjoinen vesiosaaminen -seminaarissa (Oulu 12.12.2018). Muuttuvat ympäristölliset ja ilmastolli

30.1.2019 Uutinen

Vinkkejä yliopisto-opinnoista haaveileville!

Viime syksynä Kajaanin yliopistokeskuksen ja Oulun LUMA-keskuksen yhteistyön ohessa tuli esille mahdollisuus tarjota kainuulaisille nuorille tietoa lukioainevalintojen merkityksestä yliopisto-opinn

28.1.2019 Uutinen

SOCOBA-yhteistyö alkoi Kainuussa

Kainuu on pitkien etäisyyksien maakunta. Kainuun sote haluaa olla organisaatio, jossa on rohkeutta toimia toisin.

28.1.2019 Uutinen

Sähkökemiallisten mittausmenetelmien testaus- ja pilotointiympäristö Mittaustekniikan yksikköön

Kainuun elinkeinoelämän vetureina ovat bio-, cleantech-, kaivos-, digi- ja osaamistalous. Kainuussa on toteutumassa mittavia suurhankkeita.

20.12.2018 Uutinen

Kakkukahvien saattelemana eläkkeelle

MITYllä saateltiin torstaina kaksi pitkäaikaista Kajaanin yliopistokeskuksen työntekijää eläkepäivien viettoon.

19.12.2018 Uutinen

Italialainen tutkijavieras MITY:ssä

Mittaustekniikan yksikön biosensoritutkijat ovat tehneet jo yli 10 vuotta yhteistyötä Rooman Tor Vergata -yliopiston apulaisprosessori Laura Michelen kanssa.

19.12.2018 Uutinen

ÄLYREHU-hanke mukana eurooppalaisen EuroDairy-verkoston tapaamisessa

Marraskuun lopulla eurooppalainen EuroDairy-verkosto järjesti Belgiassa työpajan verkoston partnerimaissa toimivien EIP-ryhmien koordinaattoreille.

29.11.2018 Uutinen

Kajaanilaistutkijat vesialan seminaareissa Kiinassa

Kajaanin yliopistokeskuksen ja Oulun yliopiston mittaustekniikan yksikön tutkimuspäällikkö Jarkko Räty osallistui Suomalaisen vesialan delegaation kanssa Kiinan Nanjingissä useisiin tilaisuuksiin (

28.11.2018 Uutinen

Vanha tuttu tohtori vierailulla Mittaustekniikan yksikössä

Sähkökemian ja uusien nanomateriaalien asiantuntija tohtori Adina Arvinte Petru Poni -instituutista Romaniasta vieraili lokakuun ajan Mittaustekniikan yksikössä.

28.11.2018 Uutinen

CEMIS-toimijoiden jouluinfo

CEMIS-toimijoiden yhteinen jouluinfo pidettiin Ravintola Wanhalla Kerholla perjantaina 23.11.2018.

21.11.2018 Uutinen

Yliopistokeskusseminaari Seinäjoella

Vuosittaisen yliopistokeskusseminaarin järjestämisvastuu on kuuden yliopistokeskuksen verkostoa kulloinkin koordinoivalla yliopistokeskuksella.

30.10.2018 Uutinen

Tutkijoiden yö pohti tulevaisuutta ja avasi ovia urheilututkimukseen

Tutkijoiden yö järjestettiin perjantaina 28. syyskuuta Kajaanissa seminaarin päärakennuksella ja Vuokatissa Jyväskylän yliopiston Liikuntateknologian yksikön tiloissa.

23.10.2018 Uutinen

Biomassojen hyödyntäminen kosmetiikassa

Projektipäällikkö Mari Jaakkola piti esityksen luonnon biomassojen hyödyntämisestä kosmetiikan raaka-aineena Pohjois-Suomen kosmetologin koulutustilaisuudessa.

11.10.2018 Uutinen

Kainuun metsäbiotalouden ja uusiutuvan energian metsäbiopäivä

Kainuun metsäbiotalouden ja uusiutuvan energian keskeisiin haasteisiin etsittiin ratkaisuja toimijoiden, ja yrittäjien kesken Metsäbiopäivässä keskiviikkona 10.10.2018 Kajaanissa.

26.9.2018 Uutinen

Viron meijeriklusterin johtaja vieraili Kainuussa

Viron meijeriklusterin johtaja vieraili Kainuussa – yhteistyölle ÄLYREHU-hankkeen kanssa myönnettiin kesällä virolainen rahoitus

25.9.2018 Uutinen

MITY edustettuna Euroopan komission EIP-Agri -työryhmässä

Euroopan komissio on valinnut 20 asiantuntijaa työryhmään, jossa pohditaan keinoja vähentää ruuan hävikkiä alkutuotannossa.

Opetusministeriltä kannustusta yliopistokeskuksille

Suomen yliopistokeskukset tapasivat yhdessä vaalipiiriensä kansanedustajia Helsingissä torstai-iltana.

14.9.2018 Uutinen

Aikuis- ja täydennyskouluspalvelut AIKOPAlle uusi ilme

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston yhteinen Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA on saanut uuden viestinnällisen ilmeen. Se on otettu käyttöön elokuun aikana. Uuden logon ja graafisen uudistuksen lähtökohta on selkeys ja o-kirjaimeen liitetty viittaus paikkamerkkiin.

Kajaanin Yliopistokeskuksen akateemisen lukuvuoden 2018-2019 avajaisjuhla

Akateemisen lukuvuoden avajaisia vietettiin keskiviikkona 29.8.2018 Kaukametsän Kouta-salissa.

31.8.2018 Uutinen

Kuulkaa korpeimme kuiskintaa!

Sosiaalityön maisteriohjelman avajaisissa 17.08.2018 toivotettiin 23 opiskelijaa sydämellisesti tervetulleiksi paitsi kansainvälisestikin korkeatasoisiin sosiaalityön opintoihin niin myös Kainuusee

28.6.2018 Uutinen

Tutkijavierailu Saksasta

Saksalainen tutkija Klaus Mathwig kävi Mittaustekniikan yksikössä 19.-20.6.2018.

19.6.2018 Uutinen

Sosiaalityön maisterien koulutus käynnistyi Kajaanissa

Vuoden vaihteessa käynnistynyt Itä-Suomen yliopiston ja Oulun yliopiston yhteishankkeeseen sisältyvä maisterikoulutus käynnistyi Kajaanissa 8.6.2018.

19.6.2018 Uutinen

Tohtoriopintojen kursseja syksyllä ja verkostoitumisilta

Tohtoriopintoja Kainuuseen -hankkeen (TOHOPI) ensimmäinen verkostoitumisilta on to 30.8.2018 klo 17–19 Kajaanin yliopistokeskuksen MITYn tiloissa.