24.2.2021 Uutinen

Kahina-hanke laski Paltamon kunnan öljylämmitteiselle kiinteistölle vaihtoehtoiset lämmitystavat

Kahina-hanke tekee hankkeessa kiinteistöpilotoinnit jokaiselle kohdekunnalle. Paltamon kohteeksi valikoitu entinen nuorisotalo Kivakka.

24.2.2021 Uutinen

Arvioimaan! -hankkeella lisää laatua varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatuksen laadunhallinnan ja arvioinnin ajankohtaisena haasteena on luoda menetelmiä varhaiskasvatussuunnitelma (vasu) pohjaiseen laadunhallintaan ja arviointiin.

22.2.2021 Uutinen

Kainuulainen koronatutkimus laajenee

Mittaustekniikan yksikkö ja Kainuun sote ovat saaneet rahoituksen yhteistyöhankkeelle Tiedosta suojaa pandemiassa – immuunivasteen tunteminen ja asiantuntijoiden tekemät matkustusohjeet

22.2.2021 Uutinen

Älyrehun lähes kolmivuotinen taival päätökseen

Kainuun ensimmäisessä maatalouden EIP-hankkeessa saatiin työkaluja säilörehun kuiva-ainepitoisuuden säännölliseen seurantaan ja toimittiin kumppanina ensimmäisessä yhteistyösopimuksin solmitussa kansainvälisessä EIP-hankkeiden yhteistyössä. Hankkeen tuloksia lähetettiin myös kansainväliseen kilpailuun.

22.12.2020 Uutinen

Kahina-hanke sai huipun joululahjan työstään

Kahina-hanke sai huipun joululahjan työstään – Puolanka on Kainuun ensimmäinen Hinku-kunta

22.12.2020 Uutinen

Yliopistokeskusten rooli korostuu uudistuvassa korkeakoulukentässä

Valtioneuvosto julkaisi joulukuun puolessa välissä koulutuspoliittisen selonteon luonnoksen.

18.12.2020 Uutinen

Varhaiskasvattajat TVT:tä kesyttämässä!

AIKOPAssa toteutettiin 11/2019–11/2020  OPH:n rahoittama ja yhteistyössä Kainuun alueen varhaiskasvatuksen esimiehistä koostuvan Vakaringin kanssa ideoitu varhaiskasvatuksen henkilöstön täydennysko

17.12.2020 Uutinen

Matkalla johtajaksi

AIKOPAssa toteutettiin 11/2019–11/2020 yhteistyössä Oulun yliopiston täydentävien opintojen keskus TOPIKin kanssa OPH:n rahoittama ja yhteistyössä Kainuun alueen varhaiskasvatuksen esimiehistä koos

17.12.2020 Uutinen

Sosiaalityön maistereita valmistui

Keväällä 2018 alkanut KASKK – Kainuun sosiaalityön koulutus- ja kehittämishanke alkaa olla loppusuoralla. Perjantaina 11.12.

11.12.2020 Uutinen

Monimuotokoulutus käynnistyy syksyllä 2021

Syksyllä 2021 alkava monimuotokoulutus mahdollistaa luokan- tai erityisopettajan kelpoisuuden hankkimisen

30.11.2020 Uutinen

Pakopelipedagogiikkaa etsimässä – lukkoja, avautuvia koodeja ja yhteistoimintaa

Pakopelien käyttö oppimisen välineenä herättää laajaa kiinnostusta, ja MOKkeja ja mysteereitä koulutuksessa 20 opettajaa saa apua ja ohjausta niiden suunnitteluun.

30.11.2020 Uutinen

Maa- ja ruokatalouden ERA-Net -ohjelmasta rahoitusta MITYlle

Eurooppalainen ERA-Net Cofund ICT Agri-Food -ohjelma valitsi rahoitettavaksi Viron maatalousyliopiston johtaman hankkeen Releasing the potential of ICT for sustainable milk and beef cattle value ch

26.11.2020 Uutinen

Puurakentamisen terveysvaikutukset -hankkeen mittaukset päätökseen

Puurakentamisen terveysvaikutukset -hankkeen toinen tutkimuskoulujen kanssa toteutettu mittausjakso on saatu päätökseen. Tuupalan puukoulun 5. luokkalaiset ja Vaalan yhtenäiskoulun 4.–6.

30.10.2020 Uutinen

Vesien mikromuovien reaaliaikaista mittaamista varten kehitteillä optinen mittauslaitteisto

Mikromuovien nykyinen analysointitekniikka, joka käsittää vesien näytteenoton ja näytteiden tutkimisen laboratorio-olosuhteissa, on työläs ja aikaa vievä menetelmä.

29.10.2020 Uutinen

Mittaustekniikan yksikölle kansainvälistä rahoitusta NPA-ohjelmalta

Mittaustekniikan yksikkö on kevättalvella Pohjoisen periferian ja arktisen alueen interreg-ohjelman alle syntyneen COVID-19 -responssiryhmän perustajajäseniä.

26.10.2020 Uutinen

Biojalostamon mittausten tutkimusryhmässä valmistui diplomityö

Biojalostamon mittausten tutkimusryhmässä tutkimusta ylikriittisen hiilidioksidiuuton mallinnukseen ja optimointiin sekä uuttoprosessin kehittämiseen

22.10.2020 Uutinen

Palvelumuotoilun maisteriohjelma käynnistyi työelämälähtöisillä projekteilla

Elokuussa käynnistyi Lapin yliopiston ensimmäinen palvelumuotoilun maisteriohjelma. ESR-hankerahoituksella toteuttavaan koulutukseen valittiin 45 henkilöä 168 hakijan joukosta.

29.9.2020 Uutinen

Mittaustekniikan yksikkö laajasti esillä medioissa

CEMISn ja MITYn tuloksia esiteltiin laajassa artikkelissa Kainuun Sanomissa. Kajaanilla on vahva ja pitkä historia elektroniikassa ja mittaustekniikassa.

23.9.2020 Uutinen

TELI-hanke käynnistyi

Teollisuuden sivuvirroista syntyvän ligniinin liukoisuuden parantaminen ja sen hyötykäyttömahdollisuudet uusissa applikaatioissa – TELI-hanke sai kesällä rahoituksen ja hanke on aloitettu kesälomie

22.9.2020 Uutinen

Kainuun ja Koillismaan kunnat hiilineutraaliksi -hankkeen yleisötapahtumat

Kainuun ja Koillismaan kunnat hiilineutraaliksi -hanke (KAHINA, A75833) järjesti kaksi tapahtumaa Kajaanissa ja Puolangan Paljakassa elokuun lopussa ja syyskuun alussa.

22.9.2020 Uutinen

Tutkimusyhteistyö Kainuun soten kanssa käynnistynyt hyvin

Kainuun Liitolta vuodelle 2020 rahoituksen saanut Kainuulaisten COVID-19 potilaiden vasta-ainevasteen kehittyminen ja säilyminen -tutkimushanke on lähtenyt hyvin käyntiin.

17.9.2020 Uutinen

Kajaanin Yliopistokeskuksen akateemisen lukuvuoden 2020–2021 avajaisjuhla

Kajaanin yliopistokeskuksen akateemisen lukuvuoden avajaisia vietettiin tiistaina 15.9.2020 Kaukametsän Kouta-salissa.