Ikäihmisten ravitsemustutkimus käynnistyy infotilaisuuksilla eri puolilla Kainuuta

Euroopan komission terveyden ja kuluttaja-asioiden pääosasto on myöntänyt Oulun yliopiston CEMIS-Oulun ja Luonnonvarakeskuksen Jokioisen yksiköille tutkimusrahoituksen ikääntyvien ravitsemustutkimukseen. Tutkimuksessa pyritään löytämään uusia keinoja ravitsemustilan mittaamiseen ja erityisesti varhaisen vajaaravitsemuksen tunnistamiseen. Lisäksi tutkimuksessa kehitetään nopeita määritysmenetelmiä ravitsemuksen merkkiaineiden määrittämiseen. Tutkimus järjestetään Kainuussa yhteistyössä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän kanssa.

Ravitsemustutkimus käynnistyy marraskuussa infotilaisuuksilla Kainuun eri kunnissa. Tilaisuuksien tarkoituksena on etsiä tutkimukseen osallistumisesta kiinnostuneita yli 75-vuotiaita henkilöitä, ja samalla kertoa tutkimuksesta vanhuspalvelun työntekijöille, ikäihmisten omaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Tutkimukseen etsitään osallistujiksi yli 75-vuotiaita kainuulaisia, jotka ruokailevat omatoimisesti (voi olla ateriapalvelun asiakas). Tutkimukseen eivät voi osallistua henkilöt, joilla on diabetes, kilpirauhasen toimintahäiriö, krooninen suolistosairaus, munuaisen toimintahäiriö tai muu autoimmuunisairaus. Lisäksi säännöllinen kortisonilääkitys tai juuri ennen tutkimuksen alkua saatu kortisonipistos estää tutkimukseen osallistumisen.

Tilaisuudet järjestetään seuraavasti:

Sotkamossa maanantaina 9. marraskuuta klo 13 kunnanviraston valtuustosalissa

Paltamossa keskiviikkona 11. marraskuuta klo 13 Leporinteen kerhohuoneella

Ristijärvellä perjantaina 13. marraskuuta klo 12 Kotokunnaan yhteistilassa

Vuolijoella perjantaina 20. marraskuuta klo 13 Ulpukassa

Kajaanissa  perjantaina 4. joulukuuta klo 10 Eläkeläisten talolla

Lyhyt tiedote tutkimuksesta osallistumisesta kiinnostuneille on täällä

Hanketta on esitelty lisää täällä

Viimeksi päivitetty: 27.11.2015