Metsämaisema

Kahina-hanke sai huipun joululahjan työstään

Kahina-hanke sai huipun joululahjan työstään – Puolanka on Kainuun ensimmäinen Hinku-kunta

Kahina-hankkeen (A75833) yksi keskeinen tavoite on sparrata ja auttaa Kahina-kuntia liittymään kuntien Hinku-verkostoon, johon kuuluu ilmastomuutoksen hillinnän edellä kävijät. Kahina-hanke sai mahtavan joululahjan 21.12.2020, kun Puolangan valtuusto päätti yksimielisesti liittyä Hinku-verkostoon.

Kahina-hankkeen projektityöntekijä Tuomas Niskanen kommentoi, että Puolangan Hinku-jäsenyys on osoitus heidän kunnianhimoisesta ja eteenpäin katsovasta työstä. Tuomas jatkaa: ”Tämä on todella merkittävä askel Kainuulle. Kainuun nykyinen ilmasto-ohjelma päättyy vuoden vaihteessa ja nyt aivan viime metreillä yksi sinne kirjattu tavoite toteutuu – Kainuussa on Hinku-kunta.”

Kuvassa metsämaisema Puolangalta

Kahina-hankkeen projektityöntekijä Tuomas Niskanen näkee myös, että tuoreella Hinku-kunnalla Puolangalla on jo FISU-kunnan elkeet. Nimittäin Puolangalla on suunnitelma koko maakunnan tarpeisiin integroidusta kierrätysekosysteemistä. FISU-kunnat ovat resurssiviisauden edelläkävijöiden joukkoa.

Kahina-hanke toivottaa paljon onnea Puolangalle Hinku-jäsenyydestä ja haluaa toivottaa paljon myös onnea tuleviin päämääriin!

Kahina-hanke on Euroopan Unionin aluekehitysrahaston hanke. Hankkeessa ovat mukana seuraavat kunnat: Kajaani, Kuusamo, Paltamo, Puolanka, Suomussalmi, Taivalkoski ja Vaala. Hanke alkoi keväällä 2020 ja päättyy elokuussa 2022.

Lisää 22.12.2020 Kainuun Sanomissa: https://www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/luvassa-ainakin-biokaasua-ja-aurinkovoimaa-puolanka-sitoutui-pitkajanteiseen-ilmastotyohon-ja-on-nyt-suomen-77-s-hinku-kunta-193185825/  ja Ylen uutisessa: https://yle.fi/uutiset/3-11710814

 

Viimeksi päivitetty: 22.12.2020