FT Antonina Shvetsova

Kantalahdesta Kölnin kautta Kajaaniin

Mittaustekniikan yksikössä aloitti syyskuussa uutena projektitutkijana FT Antonina Shvetsova. Hän on kotoisin Vienanmeren rannalla sijaitsevasta Kajaanin kokoisesta Kantalahden kaupungista, opiskellut Petroskoin yliopistossa ekologiaa ja biokemiaa, vierailut aluksi vaihto-opiskelijana Oulussa ja sitten suorittanut biokemian FT-tutkinnon Oulussa. Edelliset kolme vuotta Antonina työskenteli Saksassa Kölnin yliopistossa tohtoritutkijana. Hänellä on kokemusta sekä bakteerien, hiivojen että nisäkässolujen käytöstä tutkimuksessa ja hän on opettanut useita vuosia mikrobiologian kursseja Oulun yliopistossa. Tutkimuskohteina Antoninalla ovat olleet solujen energiatehtaat eli mitokondriot, niiden toiminnaltaan tuntemattomat valkuaisaineet ja solujen sopeutuminen hapenpuutteeseen. Hän on harrastuksenaan kiinnostunut ravitsemuksesta ja luonnontuotteista.

FT Antonina Shvetsova

Kolmen Saksan vuoden jälkeen suomalaiset koulu- ja päivähoitomahdollisuudet sekä myös muuttaminen lähemmäksi Vienan Karjalaa tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Muuttopäätös varmistui, kun Antoninan aviomies sai logistiikkainsinöörin tehtävän Otanmäestä. Mittaustekniikan yksikkö toivottaa kansainvälisen asiantuntijan ja neljän kielen sujuvan taitajan tervetulleeksi.

Viimeksi päivitetty: 24.9.2021