Hakeminen

Hakeminen

Geotieteen sekä Kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmiin hakevat ylioppilaat yhteishaun (opintopolku.fi) kautta. Voit lukea lisää kevään yhteishausta ja Oulun yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutuksesta täältä.

Kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelman valinta tehdään DIA-yhteisvalinnassa (dia.fi). Tarkemmin DIA-valinnassa hakemisesta Teknillisen tiedekunnan sivulla (Hakeminen DIA-valinnassa).

Mikäli hakijalla on taustalla jo valmis korkeakoulututkinto, hakukanava voi olla maisterivalinta. Insinööreille ja insinööreille (AMK) ja (alemman tai ylemmän) yliopistotutkinnon suorittaneille on oma valintakiintiönsä. Haku ohjelmiin osoitteessa opintopolku.fi (maisterihaku).

Yhteishaussa yliopistokoulutukseen voivat hakea seuraaviin ryhmiin kuuluvat hakijat:

  • Suomessa ylioppilastutkinnon suorittaneet tai keväällä 2016 ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat pyrkijät, jotka ovat 4.6.2016 mennessä suorittaneet ylioppilastutkinnon (sininen todistus).

  • EB-, IB- tai Reifeprüfung –tutkinnon ennen vuotta 2016 suorittaneet.

  • EB-, IB- tai RP-tutkinnon joko Suomessa tai ulkomailla vuonna 2016 suorittavat. Hakulomakkeen mukana tulee olla tutkintotodistus tai koulun antama todistus tutkintoon osallistumisesta. Todistus tutkinnon suorittamisesta tulee toimittaa 15.7.2016 mennessä.

  • Hakijat, jotka eivät ole ylioppilaita, mutta ovat suorittaneet ammattikorkeakoulututkinnon, ammatillisen korkea-asteen tutkinnon, ammatillisen opistoasteen tutkinnon tai vähintään 3-vuotisen ammatillisen tutkinnon. Tutkinnon tulee olla suoritettuna 4.6.2016 mennessä.

Kansainväliseen Taloudellisen geologian maisteriohjelmaan hakemiseen tarkemmat ohjeet löytyvät tästä.

 

Viimeksi päivitetty: 28.2.2019