Akkreditoinnit ja rankingit

AACSB-akkreditointi

AACSB-akkreditointi on yksi tärkeimmistä merkkipaaluista Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun historiassa. Vain noin 5 % maailman kauppakorkeakouluista täyttää AACSB:n asettamat laatuvaatimukset ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu on yksi pisimpään akkreditoiduista pohjoismaisista kauppakorkeakouluista.

Akkreditointi tarjoaa Oulu Business Schoolille nykyiseen verrattuna moninkertaisia mahdollisuuksia kansainvälisillä koulutus- ja tutkimusmarkkinoilla. Samalla se nostaa Oulun yliopiston ja Oulun seudun profiilia kansainvälisenä liiketoimintaosaamisen keskittymänä.

AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) -akkreditointi on maailman merkittävin kauppakorkeakoululle myönnettävä tutkimuksen ja opetuksen korkean laadun tunnustus. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu on yksi neljästä ensimmäisestä akkreditoinnin saavuttaneista kauppakorkeakouluista Pohjoismaissa.

AACSB:n akkreditointikriteeristö koostuu 15 standardista, jotka keskittyvät arvioimaan kauppakorkeakoulun toimintaa kolmella osa-alueella. Ne ovat strateginen johtaminen, keskeisten toimijoiden (henkilökunta ja opiskelijat) ja prosessien laatu sekä koulutusohjelmien ja oppimisen laatu.

AACSB-akkreditointiprosessi kestää hakukelpoisuuden kriteerit täyttävältä kauppakorkeakoululta tyypillisesti 3-7 vuotta. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu saavutti akkreditoinnin nopeasti, alle kolmessa vuodessa.

ECTS-tunnus

Oulun yliopistolle on myönnetty arvostettu eurooppalainen ECTS-tunnus, joka osoittaa yliopiston toimivan EU:n koulutusjärjestelmille asettamien laatuvaatimusten mukaisesti. Oulun yliopisto on ensimmäinen tunnuksen saanut suomalaisyliopisto. Tunnuksen myöntää Euroopan komissio.

European Credit Transfer and Accumulation System Label (ECTS) -tunnus on korkeakoululle annettu todistus siitä, että se toimii avoimena ja luotettavana yhteistyökumppanina eurooppalaisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä.

Tunnuksen myöntämisperusteita ovat opiskelijalähtöisesti kuvatut tutkinto-ohjelmat ja opintojaksot. Se edellyttää opintojen etenemisen selkeää ja yhtenäistä esittämistä osaamistavoitteiden mukaisesti. Muita myöntämisperusteita ovat muun muassa toisessa eurooppalaisessa korkeakoulussa suoritettujen opintojen hyväksi lukeminen.

Times Higher Education World University Ranking

Times Higher Education World University Ranking 2019 laittoi tieteenalavertailussa järjestykseen 585 parasta maailman 16 000 kauppakorkeakoulusta. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu sijoittui vertailussa sijalle 201-250, ja oli sijoituksellaan toiseksi paras suomalainen kauppakorkeakoulu. Tieteenalavertailussa painotetaan opetusta, tutkimusta sekä viittauksia julkaisuihin. Lisäksi arvioinnin kohteena ovat ulkoinen rahoitus ja kansainvälisyys sekä tutkimuksen ja koulutuksen kansainvälinen maine.

Viimeksi päivitetty: 20.12.2019