Parhaan artikkelin palkinto OyKKK:n Juha Tuunaiselle

Juha Tuunaisen ja Anu Kajamaan artikkelille "Distributed Leadership as Discursive Practice" parhaan käytännönläheisen artikkelin palkinto Academy of Managementin vuosittaisessa konferenssissa.

Anu Kajamaa (Helsingin yliopisto) ja Juha Tuunainen OyKKK:n markkinoinnin, johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan yksiköstä ovat voittaneet parhaan artikkelin palkinnon Chicagossa 10.-14.8. järjestetyssä Academy of Managementin vuosittaisessa konferenssissa. Heidän artikkelinsa ”Distributed Leadership as Discursive Practice” valittiin parhaaksi käytännönläheiseksi artikkeliksi.

”Olen yllättynyt ja erittäin iloinen tästä kunnianosoituksesta”, kommentoi Chicagosta tavoitettu Tuunainen palkintoa. ”Enemmän minua kuitenkin ilahduttaa se, että myös kollegamme Vaasan yliopistosta voittivat palkinnon, mikä tarkoittaa, että suomalaiset saivat erittäin hyvää näkyvyyttä konferenssissa”, Tuunainen iloitsi.

Kajamaa ja Tuunainen analysoivat artikkelissaan hajautettua johtajuuskeskustelua yliopiston yrittäjyyskeskittymässä, jolla oli ongelmia koordinoinnissa ja joka pyrki vakiinnuttamaan institutionaalisen asemansa usean organisaation rajapinnasta. Kajamaan ja Tuunaisen löydökset osoittavat, että hajautettu johtajuus on monimutkainen ja jännitteinen prosessi, johon liittyy useita toisiinsa kytkeytyviä ja samanaikaisesti vastakkaista dialektiikkaa, kuten erimielisyys vs. rohkaiseminen, organisationaalinen riippuvuus vs. organisaatioiden välinen sitoutuminen, pysyvyys vs. kehityksellinen muutos kuin myös diskursiiviset ajurit, jotka käynnistävät laadulliset muutokset hajautetussa johtajuuskeskustelussa ja puskevat sitä kohti jompaakumpaa dialektisen jännitteen ääripäätä. Kirjoittajat myös esittävät heilurimallin hajautetusta johtajuudesta, jota voidaan soveltaa kaikkeen tutkimukseen, jonka tavoitteena on ymmärtää kilpailevien organisationaalisten voimien välistä dialektiikkaa, erityisesti hajautetun johtajuuden näkökulmasta.

Academy of Management on maailman merkittävin konferenssi johtamisen ja organisaatioiden tutkimuksen saralla. Tänä vuonna konferenssi kokosi yhteen noin 11 000 tutkijaa 95 eri maasta.

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu onnittelee lämpimästi Tuunaista ja Kajamaata hienosta saavutuksesta!

Viimeksi päivitetty: 15.8.2018