Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu maailman kärkeä Times Higher Educationin vertailussa

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu sijoittui ensimmäistä kertaa Times Higher Educationin tekemässä vertailussa. Kauppakorkeakoulu löytyy sijalta 201-250, ja on sijoituksellaan toiseksi paras suomalainen kauppakorkeakoulu. Eri arvioiden mukaan maailmassa on 15 000 - 17 000 kauppakorkeakoulua, joten Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu kuuluu sijoituksellaan maailman kauppakorkeakoulujen kahden prosentin parhaimmistoon.

Times Higher Education World University Ranking laittoi tieteenalavertailussa järjestykseen maailman noin 400-600 parasta yliopistoa kauppatieteissä, kasvatustieteissä, yhteiskuntatieteissä ja oikeustieteissä. Kauppakorkeakoulujen vertailussa oli mukana 585 huippuyliopistoa. Vertailun kolmen kärjessä ovat Massachusetts Institute of Technology, Stanford University sekä University of Oxford.

Times Higher Education –tieteenalavertailussa painotetaan opetusta, tutkimusta sekä viittauksia julkaisuihin. Lisäksi arvioinnin kohteena ovat ulkoinen rahoitus ja kansainvälisyys sekä tutkimuksen ja koulutuksen kansainvälinen maine.

Viimeksi päivitetty: 19.10.2018