Iiris Puro, EMBA, MAI, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Oulun yliopiston liikkeenjohdon EMBA-ohjelma kouluttanut 450 johtajaa

Oulun yliopiston liikkeenjohdon koulutuksen Executive MBA -ohjelma täyttää 30 vuotta. Tänä aikana ohjelmasta on valmistunut noin 450 liikkeenjohtajaa ja ohjelmaan on osallistunut noin 300 organisaatiota. EMBA-ohjelman 30-vuotisjuhlaa vietettiin Oulun yliopistossa 17. kesäkuuta.

Executive MBA -ohjelma perustettiin vuonna 1989 silloiseen Oulun yliopiston täydennyskoulutuskeskukseen. Ohjelmasta alkaa ensi syksynä jo 37. toteutus.

Ensimmäiseen koulutukseen yhtenä kahdestakymmenestä liikkeenjohtajasta osallistui Oulun seudun teollisuusneuvos Pertti Huuskonen. ”Yrityksien ja yhteisöjen menestykseen keskeisimmin vaikuttavaksi tekijäksi on todettu johtamisen laadukkuus. EMBA-ohjelman käynnistymisen myötä poistui hyvin vakava puute Pohjois-Suomen liikkeenjohdon koulutuksesta. Ohjelman avulla saavutetut tulokset ja vaikuttavuus ovat olleet erittäin merkittävät puolen Suomen kannalta”, Huuskonen arvioi.

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Martti Ahtisaari Instituutti palkitsi juhlassa kiitettävin arvosanoin tehdyt EMBA-lopputyöt, jotka kohdentuivat vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan teemaan. Toinen palkituista on johtaja, EMBA Jaana Korhonen Kainuun ELY-keskuksesta. Hänen lopputyönsä käsitteli luottamuksen rakentumista asiantuntijaverkostossa. Pankinjohtaja, EMBA Iiris Puro OP Suomenselästä käsitteli palkitussa lopputyössään pankin alueellisia vaikutuksia vastuullisen johtamisen näkökulmasta. Palkitut saivat huomionosoituksena kunniakirjan ja Oiva Toikan suunnitteleman Luottamuksen lintu -veistoksen.

Executive MBA, EMBA, on kansainvälisesti tunnustettu liikkeenjohdon koulutusohjelma, joka suoritetaan työn ohessa. Ohjelma rinnastetaan kansainvälisesti käytännönläheiseksi liike-elämän maisteriohjelmaksi.

Kuva: Martti Ahtisaari Instituutti palkitsi pankinjohtaja, EMBA Iiris Puron EMBA-lopputyöstä, joka käsitteli pankin alueellisia vaikutuksia vastuullisen johtamisen näkökulmasta. Kuva: Pirjo Jaukkuri

Viimeksi päivitetty: 18.6.2019