Opiskelijaelämää - Opiskele kauppatieteitä Oulun yliopistossa

Aktiivista opiskelijaelämää Oulussa

Oulu on eloisa ja aktiivinen kaupunki, jota ympäröi kaunis ja rauhoittava luonto. Se on Pohjois-Suomen suurin kaupunki ja tärkeä tutkimuksen sekä korkeakoulutuksen keskus. Oulu tunnetaan kansainvälisestikin korkeasta teknologiateollisuudestaan ja useat kansainväliset yritykset sijaitsevat Oulussa. Yliopisto sijaitsee noin viiden kilometrin päässä keskustasta.

Oulun yliopistossa opiskelee noin 16 000 opiskelijaa. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijat ovat perustaneet oman ainejärjestön nimeltään Finanssi ry vuonna 1991. Finanssi järjestää lukuisia tapahtumia, joiden avulla kauppatieteiden opiskelijat eli kylterit oppivat tutustumaan toisiinsa. Finanssilla on myös yhteyksiä paikallisiin yrityksiin ja se pyrkii järjestämään aika ajoin tilaisuuksia, joissa yritykset ja opiskelijat kohtaavat.

Oulu tarjoaa mahdollisuuksia niin työrintamalla kuin opiskeluissa, unohtamatta tietenkään vapaa-ajan huveja. Oulun kulttuurielämä on hyvin monipuolinen, esimerkiksi musiikkitapahtumia löytyy joka makuun klassisesta rock- festivaaleihin. Opiskelijakortilla saa alennuksia lukuisista paikoista, kuten kaupat, apteekit, ravintolat, parturi- kampaamot ja teatterit. 

Yliopistoelämä on muutakin kuin pelkkää opiskelua

Menestymisesi kauppatieteiden opinnoissa on tärkeää, mutta haluamme myös sinun viihtyvän Oulussa. Rankan opiskelupäivän jälkeen on hyvä unohtaa vähäksi aikaa kouluasiat ja lähteä ulos tuulettumaan. Seuraavassa vinkkejä siitä mitä Oulussa voi vapaa- aikana harrastaa ja puuhailla.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) tarjoaa palveluita ja valvoo perustutkintoa opiskelevien opiskelijoiden etuja. Toiminnan lähtökohtana on opiskelijan hyvä elämä. Kaikki Oulun yliopiston opiskelijat kuuluvat Oulun yliopiston ylioppilaskuntaan ja jäseniä sillä on tällä hetkellä noin 13 000. Jäseneksi pääseminen on helppoa; maksamalla ylioppilaskunnan maksun saat opiskelijakortin ja sen myötä lukuisia etuuksia.


Finanssi ry

Finanssi on Oulun yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, joka on perustettu vuonna 1991. Yhdistyksen jäsenmäärä keväällä 2014 oli jo yli 1450 henkeä. Finanssin tarkoituksena on toimia jäsentensä etujärjestönä, lisätä kauppatieteiden tuntemusta sekä valvoa jäsentensä etujen toteutumista opetustoiminnassa. Lisäksi tavoitteena on luoda toimivia suhteita ympäröivään elinkeinoelämään yritysvierailujen ja muiden tilaisuuksien kautta. Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen Oulun yliopistossa kauppatieteellistä tutkintoa suorittava opiskelija maksamalla ainaisjäsenmaksun (vuonna 2014 40€). Liittymään pääset Finanssin sivuilta www.finanssi.org.

Finanssi tarjoaa jäsenilleen monenlaista vapaa-ajan toimintaa. Liikuntaa voi harrastaa yhdistyksen tarjoamilla sählyvuoroilla sekä vaikkapa osallistumalla golfkerho Duffin toimintaan. Opiskelun vastapainoksi Finanssi järjestää saunailtoja, baaribileitä ja muita vapaamuotoisempia juhlia. Kaikki kauppatieteilijät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan Finanssin toimintaan!

Urheilu

Oulu tarjoaa monipuolisia harrastemahdollisuuksia. Liikuntahalli sijaitsee lähellä yliopistoa ja lukuisat joukkueet ottavat mielellään uusia harrastajia toimintaan mukaan. Oulun korkeakoululiikunta tarjoaa liikunta mahdollisuuksia (yli 50 lajia) Oulun korkeakoulun opiskelijoille. Sinun täytyy vain hankkia sporttipassi ja pääset liikkumaan opiskelijaystävällisin hinnoin.

Luonnon ja veden ympäröimässä Oulussa voi helposti mennä uimaan, pyöräilemään, hiihtämään tai vain nauttia ulkoilmasta. Kuntosaleja, urheiluhalleja ja uimahalleja löytyy useita ympäri Oulua, joissa monissa on käytössä opiskelijoille halvemmat hinnat. Lisää tietoa saat Oulun kaupungin matkailuneuvonnasta.

Oulusta ei ole pitkä matka lähimpiin laskettelukeskuksiin. Laskettelukeskukset, kuten Ruka, Iso-Syöte ja Vuokatti ovat vain muutaman tunnin ajomatkan päässä. Hiihtobussit kulkevat talvisin lähes päivittäin, joilla pääsee helposti lähimmille rinteille.

Kulttuuri

Oulusta löytyy kulttuurinystäville tapahtumia ja nähtävää ympäri vuotta. Olit sitten kiinnostunut taiteesta, tieteestä, teatterista tai draamasta, musiikista, tanssista tai mitä vain ikinä tulee mieleen uskomme, että Oulu tarjoaa kaikille jotain kulttuurin nälkään. Osallistuminen eri kulttuuritoimintoihin on hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja kaupunkiin.

Hyödyllisiä linkkejä:

Tapahtumakalenteri
Oulun kaupungin matkailuneuvonta
Kulttuuritalo Valve
Oulun kaupunginkirjasto

Konsertit, festivaalit, tapahtumat:

Ilmakitaran MM-kisat
Qstock-festarit
Rotuaari Piknik
Oulun Sinfonia

Teatterit ja museot:

Oulun kaupunginteatteri
Teatteri Rio
Elokuvateatteri Plaza
Oulun taidemuseo
Pohjois-Pohjanmaan museo

Tiede:

Tiedekeskus Tietomaa

Yöelämä ja ravintolat

Yli 26 000 opiskelijaa ja tuhannet muut nuoret takaavat Ouluun vilkkaan yöelämän. Riippuen musiikkimausta ja mieltymyksistä Oulusta löytyy eri tyylisiä baareja ja ravintoloita live-musiikista rock-klubeihin ja yökerhoihin. Kesäaikaan auringon lämmittämistä valoisista illoista voi nauttia vierailemalla eri festivaaleilla tai torinrannan aittojen terasseilla.

Oulusta löytyy lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Vaihtoehtoja on laaja kirjo perinteisestä ruoasta etniseen ja kansainväliseen keittiöön. Oulu on tunnettu kattavasta pizzeria-ravintoloiden määrästä, joita erityisesti opiskelijat suosivat. Älä unohda, että opiskelijat saavat alennuksia monista ravintoloista, kahviloista, baareista ja klubeista!

Liikenneyhteydet

Oulu on tiivis kaupunki, jossa on helppo liikkua paikasta toiseen. Oulu on saanut laajaa huomiota toimivan pyörätieverkkonsa ansiosta. Pyörällä on erittäin helppoa päästä joka paikkaan.

Jos pyöräily ei ole sinun juttusi, voit myös käyttää linja-autoa. Linja-autolla pääsee Oulun- alueella yliopistolle joka suunnasta. Oulun joukkoliikenne ajaa myös Citybussia Oulun keskustan alueella. Kesäisin Oulua voi ihastella Potnapekan kyydissä. Reittivaihtoehtoja on kaksi, joista toinen vie meren äärelle Nallikariin ja toinen Hupisaarille Oulujoen suistoon.

Oulusta voi helposti lähteä reissaamaan ympäri Suomea. Helsinki on seitsemän tunnin ajomatkan päässä ja Lapin hiihtokohteisiin kestää ajaa vain muutama tunti. Rannikkokaupunkina Ruotsin rajalla ajaminen vie vain pari tuntia. Erittäin näppärästi reissuun pääsee myös junalla ja lentokoneella.  

Asuminen

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS huolehtii opiskelijoiden majoittamisesta. PSOAS omistaa noin 5300 opiskelija-asuntopaikkaa ja asuntoa voi hakea kuka tahansa Oulussa opiskeleva täyttämällä asuntohakemuksen Internetissä tai asuntotoimistossa. PSOAS tarjoaa solu- ja perheasuntoja sekä yksiöitä, joihin käytetään jonotusperiaatetta.


Nähtävyydet

50 kilometrin päässä Oulusta sijaitsee Hailuoto, joka on Perämeren suurin saari, kooltaan noin 200 neliökilometriä. Saarelle pääse lautalla ja talvella osan ajasta käytössä on jäätie. Kesäisin Hailuotoon kannattaa lähteä pyöräretkelle, jolloin voit samalla nauttia ulkoilmasta ja tutustua saaren nähtävyyksiin. Kotiseutuyhdistys Hailuoto-seura ry tarjoaa myös paikallisoppaita kierrättämään vieraita maksua vastaan. Lisää tietoa Hailuodon kunnan kotisivuilta.

Torinrannassa Toripolliisi -patsaan kupeessa sijaitsee yli satavuotias Oulun kauppahalli, josta saa muun muassa valmiita eväitä, leipää, kalaa, kaupungin parasta riisipuuroa ja maukasta sushia. Kauppahallissa on myös myynnissä paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja.

Oulun keskustan ympäristössä sijaitsee monia puistoalueita, joihin paikalliset kokoontuu hyvällä säällä nauttimaan auringosta. Hupisaaressa sijaitseva Ainolan puisto on ehkä kaunein koko kaupungissa. Puistossa sijaitsee myös Pohjois-Pohjanmaan museo sekä taidemuseo.

Rantaelämää Oulussa voi kokea Nallikarissa, jossa voi löhöillä hiekkarannalla, pelailla rantalentopalloa tai vaikka mini-golfia.

Viimeksi päivitetty: 15.7.2016