Provet

PROVET LAB ANIMALS - OULU

Provet Lab Animals - Oulu on koe-eläinkeskuksen (KEKS) eläintietojärjestelmä. Järjestelmää käytetään eläinten tunnistetietojen, toimenpidepyyntöjen, toimenpiteiden sekä muun eläininformaation tallentamiseen ja raportointiin. Järjestelmä on selainkäyttöinen. Google Chrome on suositeltava selain.

Hankelupa on keskeinen elementti Provetissa. Lupia on kahdenlaisia: ELLAn myöntämät ulkoiset hankeluvat ja KEKSin sisäiset luvat (Eläinten käyttösuunnitelmat)

Eläimet ovat Provetissa aina jonkin luvan alla. Saatuaan uuden luvan luvanhaltija syöttää luvan perustiedot Provetiin, tallentaa ja lähettää sen KEKSin aktivoitavaksi. Vasta KEKSin aktivoimalle luvalle on mahdollista tilata ja lisätä eläimiä.

Numerokenttä lupatiedoissa on pakollinen tieto. Hankeluvissa numerona käytetään ESAVIn numeroa. Sisäistä lupaa hakiessaan tutkija laittaa numerokenttään hakuvaiheen tunnuksen, joka on päivämäärä ja omat nimikirjaimet. KEKS antaa luvalle juoksevan lupanumeron hakemuksen hyväksymisen yhteydessä.

Hankelupa määrittää, mitkä eläimet tutkija voi nähdä. Tutkija voi nähdä/käsitellä eläimiä vain, jos hänet on liitetty Provetissa lupaan, jonka alla eläimet ovat (rooli voi olla: luvan haltija/maksaja, vastaava tutkija, lupaan liitetty tutkija). Jos sinun kuuluu nähdä luvalla olevat eläimet, pyydä luvan haltijaa lisäämään sinut lupaan roolisi mukaan.

Ohjelmasta on kaksi versiota:
· Tuotantoversio (https://oulu.labanimals.fi/oulu/) | Täällä on oikea eläindata. Tiedä, mitä teet!
· Kehitysversio (https://oulu-labanimals.custom-wh.eneroc.fi/oulu/) | Tämä versio on tarkoitettu harjoitteluun. Kokeile toimintoja ensin täällä!

Ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa ohjelma pyytää täyttämään käyttäjätiedot, jotka lähetetään KEKSin aktivoitavaksi. Aktivoinnin jälkeen ohjelma on käytettävissä ja kirjautuminen tapahtuu Oulun yliopiston verkkotunnuksilla Shibboleth-järjestelmän kautta.

YHTEYSHENKILÖT KEKSissä

tanja.sankala(at)oulu.fi ja tuula.stranius(at)oulu.fi (eläinasiat)

hanna-marja.voipio(at)oulu.fi (uudet GM-kannat, luvat)

sakari.laaksonen(at)oulu.fi (luvat ja eläinten hyvinvointi)

eija.nissinen(at)oulu.fi (yleinen tekninen neuvonta)

Viimeksi päivitetty: 29.3.2021