Opintojen jälkeen

Runsaasti kemistejä työllistävä kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa sekä Suomen suurin vientiala. Kemialta valmistuneet työskentelevät monentyyppisissä tehtävissä, esimerkkejä tehtävänimikkeistä: asiantuntija, patenttiasiamies, laboratoriopäällikkö, toimitusjohtaja, tuotekehityspäällikkö, ympäristökemisti, ylitarkastaja, opettaja, lehtori, professori, rikoskemisti jne.

Mikäli olet kiinnostunut jatko-opinnoista, ne voi aloittaa heti valmistumisen jälkeen mutta opintoihin voi palata myös myöhemmin käytyään välillä työelämässä.

Jos opettajan ura kiinnostaa, etkä tullut suorittaneeksi opintojen aikana opettajan pedagogisia opintoja, on siihen mahdollisuuksia myöhemminkin. Laaja-alaisen opettajan pätevyyden voi suorittaa ammatillisessa opettajakorkeakoulussa tai mikäli olet töissä yliopistolla, on tarjolla opettajan pedagogisia opintoja henkilökuntakoulutuksena.

Kemisti työelämässä

Kemian koulutusohjelmasta valmistuneista filosofian maistereista suurin osa (65 %) on sijoittunut kuntien, kuntayhtymien, valtion ja valtion liikelaitosten palvelukseen. Yksityisten yritysten tai valtion yhtiöiden palvelukseen on sijoittunut 35 %. Työtehtävät sijoittuneilla ovat tutkimuksen (33 %), johto- ja esimiestehtävien (17 %) ja opetuksen ja kasvatuksen (33 %) alueilla. Muihin tehtäviin on sijoittunut 17 %

Viimeksi päivitetty: 16.10.2018