AHOT - hyödynnä aiemmin oppimasi

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen (AHOT) tavoitteena on hyödyntää aiemmin hankittua osaamista opiskelijan nykyisissä opinnoissa. Kieliopinnoissa noudatetaan Oulun yliopiston AHOT-linjauksia.

Oulun yliopiston AHOT-sivut

Oulun yliopiston AHOT-linjaukset

Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksen hyväksilukemishakemukset

Ennen hakemuksen tekemistä, tarkista onko sinulla hyväksiluettavaa osaamista joka vastaa jonkin tietyn KVK:n kurssin osaamistavoitteita.

1. Hakemus tehdään OSAT-järjestelmässä.

2. Liitä mukaan tarvittavat oikeiksi todistetut kopiot opintosuorituksistasi.

3. Hakiessasi hyväksilukemista varsinkin epäviralliseen tai arkioppimiseen perustuvalle osaamiselle sinut voidaan kutsua testiin osoittamaan osaamisesi taso.

4. Kun kyseessä on formaali oppiminen, hyväksytyt opintopisteet kirjataan opintorekisteriin noin kuukauden kuluessa. Jos hakemuksessa on jotain epäselvää tai jos päätös on kielteinen, sinuun otetaan yhteyttä.

5. Kun kyseessä on arkioppimisessa tai epävirallisessa koulutuksessa hankittu osaaminen, sinuun otetaan yhteyttä noin kuukauden kuluessa ja sovitaan jatkotoimenpiteistä.

6. Mikäli olet tyytymätön saamaasi päätökseen, sinulla on mahdollisuus valittaa tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa.

Hyvä tietää: Ylioppilaskokeen englannin kielen L/E -arvosanan perusteella saat hyväksiluettua englannin kielen kurssien kirjallisen osion joko kokonaan tai osittain. Kun ahotoit toisen kotimaisen kielen opintoja ammattikorkeakoulun kurssilla, arvosana määräytyy seuraavasti: 1-3 on tyydyttävä taito, 4-5 on hyvä taito.