Tandem-opiskelu ja Café Lingua

Oletko lähdössä vaihto-opiskelijaksi, vai oletko muuten vain kiinnostunut eri maiden kulttuureista ja vieraista kielistä? Tandem-opiskelu ja Cafe Lingua tarjoavat hienon mahdollisuuden päästä tutustumaan erimaalaisiin opiskelijoihin ja oppimaan vieraita kieliä täällä kotiyliopistossa.

Tandem-opiskelu

Tandem-opiskelun ideana on,  että opiskelijat työskentelevät itsenäisesti 2–3 hengen ryhmissä ja opettavat toisilleen omaa äidinkieltään ja maansa kulttuuria. Tandem-parin toinen opiskelija on äidinkieleltään suomalainen ja toinen muuta kieltä äidinkielenään puhuva.

Miten löydät itsellesi Tandem-parin?

- Ota yhteyttä ao. kielen vastuuopettajaan, ks. alla. Jos listalla ei ole haluaamasi kieltä, ota yhteyttä Anne Koskelaan.
- Kannattaa myös itse olla aktiivinen ja kysellä suoraan yliopiston kansainvälisiltä opiskelijoilta!
- Ranskan Tandemiin voit ilmoittautua suoraan WebOodissa lukukausien alussa: 904024Y Tandem Francais-Finnois.
- Saksan Tandemiin voit ilmoittautua suoraan WebOodissa lukukausisen alussa: 903041Y Interkulturelle Kommunikation / Tandem Deutsch-Finnisch.

Tandem-opiskelun vastuuopettajat:

englanti: Kari-Pekka Kallunki
italia: Jukka Käräjäoja
japani: Takako Karppinen
ranska: Cécile Rousselet-Karinen
ruotsi: Liisa Niemi
saksa: Marja Pohjola-Effe
suomi: Anne Koskela
venäjä: Ari Hepo-aho
muut kielet: Anne Koskela

Café Lingua

Cafe Lingua on Kieli- ja viestintäkoulutuksen sekä Erasmus student Networkin eli  ESN:n järjestämä kohtaamispaikka suomalaisille ja vaihto-opiskelijoille eri kielipöytien ääressä.

Tule tapaamaan vaihto-opiskelijoita ja kehittämään kielitaitoasi natiivin kanssa rennosti ja hauskasti. Tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista ja opiskelijoita kiinnostavista asioista, pelataan lautapelejä ja parannetaan maailmaa kielellä kuin kielellä.

Kielipöytiä muodostuu osallistujien mukaan, tyypillisesti ainakin seuraavista kielistä: suomi, englanti, saksa, venäjä, ranska, espanja, italia, portugali, japani, ruotsi, kiina ja arabia.

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle!

Aikataulu syksy 2019

Paikka: Ravintola Napa (ent. Aula-ravintola alakerrassa), Linnanmaa
Aika: keskiviikkoisin  alkaen 11.9 klo 17-19.

Kulttuuripassi

Osallistumalla Cafe Lingua -iltoihin voit saada opintopisteitä! Pyydä oma kulttuuripassisi Café Linguan ohjaajilta ja kerää siihen merkintä joka osallistumiskerralta.
Kerättyäsi 13 merkintää kirjoita loppuraportti, toimita passi ja tulostettu raportti kieli- ja viestintäkoulutukseen yliopisto-opettaja Kari-Pekka Kallungille, sisäinen posti TOPIK 4, ST 450.  Kun opettaja on hyväksynyt raportin, saat 2 opintopistettä.

Koordinaattoripassi

Toimimalla Café Lingua -iltojen ohjaajana voit ansaita 2 op lukukaudessa / 4 op lukuvuodessa. Nouda koordinaattoripassi yhteyshenkilöltä ja kerää siihen merkinnät ohjauskerroilta (8/lukukausi). Kirjoita lopuksi yhden sivun raportti. Toimita passi ja loppuraportti kieli- ja viestintäkoulutukseen yliopisto-opettaja Kari-Pekka Kallungille, sisäinen posti TOPIK 4, ST 450.

Café Lingua -yhteyshenkilö Kari-Pekka Kallunki