Tandem-opiskelu ja Cafe Lingua

Oletko lähdössä vaihto-opiskelijaksi tai oletko muuten vain kiinnostunut eri maiden kulttuureista ja vieraista kielistä? Tandem-opiskelu ja Cafe Lingua tarjoavat hienon mahdollisuuden päästä tutustumaan erimaalaisiin opiskelijoihin ja oppimaan vieraita kieliä täällä kotiyliopistossa.

Tandem-opiskelu

Tandem-opiskelun ideana on, että opiskelijat työskentelevät itsenäisesti 2–3 hengen ryhmissä ja opettavat toisilleen omaa äidinkieltään ja maansa kulttuuria. Tandem-parin toinen opiskelija on äidinkieleltään suomalainen ja toinen muuta kieltä äidinkielenään puhuva.

Miten löydät itsellesi Tandem-parin?

- Ota yhteyttä ao. kielen vastuuopettajaan, ks. alla. Jos listalla ei ole haluamaasi kieltä, ota yhteyttä Anne Koskelaan.
- Kannattaa myös itse olla aktiivinen ja kysellä suoraan yliopiston kansainvälisiltä opiskelijoilta!
- Ranskan Tandemiin voit ilmoittautua suoraan WebOodissa lukukauden alussa, 904024Y Tandem Francais-Finnois
- Saksan Tandemiin voit ilmoittautua suoraan WebOodissa lukukauden alussa, 903041Y Interkulturelle Kommunikation / Tandem Deutsch-Finnisch

Tandem-opiskelun vastuuopettajat:

englanti: Kari-Pekka Kallunki
italia: Jukka Käräjäoja
japani: Takako Karppinen
kiina: Yu Shasha
ranska: Cécile Rousselet-Karinen
saksa: Marja Pohjola-Effe
suomi: Anne Koskela
venäjä: Ari Hepo-aho
muut kielet: Anne Koskela

Cafe Lingua

Cafe Lingua on Kieli- ja viestintäkoulutuksen sekä Erasmus student Networkin eli  ESN:n järjestämä kohtaamispaikka suomalaisille ja vaihto-opiskelijoille eri kielipöytien ääressä.

Tule tapaamaan vaihto-opiskelijoita ja kehittämään kielitaitoasi natiivin kanssa rennosti ja hauskasti. Tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista ja opiskelijoita kiinnostavista asioista, pelataan lautapelejä ja parannetaan maailmaa kielellä kuin kielellä.

Kielipöytiä muodostuu osallistujien mukaan, tyypillisesti ainakin seuraavista kielistä: suomi, englanti, saksa, venäjä, ranska, espanja, italia, portugali, japani, ruotsi, kiina ja arabia.

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle!

Aikataulu / Timetable Spring 2019

Paikka: Ravintola Napa (ent. Aula-ravintola alakerrassa), Linnanmaa
Aika: keskiviikkoisin  16.1 - 29.5. klo 17-19.

Location: Napa restaurant (former Aula-restaurant downstairs), Linnanmaa campus
Time:  Wednesdays 16.1 - 29.5 , time:  17-19.

Kultuuripassi

Osallistumalla Cafe Lingua-iltoihin voit saada opintopisteitä! Pyydä oma kulttuuripassisi Cafe Linguan ohjaajilta ja kerää siihen merkintä joka osallistumiskerralta.
Kerättyäsi 13 merkintää kirjoita loppuraportti, toimita passi ja tulostettu raportti kieli- ja viestintäkoulutukseen yliopisto-opettaja Kari-Pekka Kallungille, sisäinen posti TOPIK 4, ST 450.  Kun opettaja on hyväksynyt raportin, saat 2 opintopistettä.

Koordinaattoripassi

Toimimalla Cafe Lingua -iltojen ohjaajana voit ansaita 2 op lukukaudessa / 4 op lukuvuodessa. Nouda koordinaattoripassi yhteyshenkilöltä ja kerää siihen merkinnät ohjauskerroilta (8 / lukukausi). Kirjoita lopuksi yhden sivun raportti. Toimita passi ja loppuraportti kieli- ja viestintäkoulutukseenyliopisto-opettaja Kari-Pekka Kallungille, sisäinen posti TOPIK 4, ST 450.

Cafe Lingua -yhteyshenkilö Kari-Pekka Kallunki