Itsenäinen opiskelu, verkkokurssit ja opintoryhmät

Itsenäinen opiskelu

Kieli- ja viestintäkoulutuksessa kuulet usein termin monimuoto-opetus. Se tarkoittaa, että osa oppimisestasi on itseopiskelua, esim. valmistautumista seuraavalle tunnille, joko verkossa tai muiden tehtävien parissa. Voit myös suorittaa kokonaisen kurssin verkossa. Itseopiskelua varten saat mahdollisesti tehtäväpaketteja, jotka sisältävät kielioppia, tekstejä, kuuntelutehtäviä tai kirjoittamista. Voit myös saada lisätehtäviä, jos tunnet, että etenet oppimisessasi hyvin ja tähtäät hyviin taitoihin. Niiden avulla voit myös kerrata unohtuneita asioita, jotta et tipahda kärryiltä.

Verkkokurssit

Verkkokurssit ovat pääsääntöisesti vaihtoehto lähiopetusryhmälle. Huomaathan, että et välttämättä voi valita verkkokurssia. Joillakin verkkokursseilla voi olla loppukoe, joka tehdään valvotusti, ns. perinteisesti luokassa. Verkkokursseille ilmoittaudutaan WebOodissa.

• Suomen kieli ja viestintä
    900102Y Viesti ja vaikuta
    900085Y Asiantuntijan verkkoviestintätaidot
    900061A Tuotantotalouden tieteellinen viestintä
  • Toinen kotimainen kieli, ruotsi, 2 op
    Tarjotaan vaihtoehtona KTK:n, LuTK:n, TTK:n ja TST:n opiskelijoille, joilla on hyvä lähtötaso ruotsin kielessä.
  • Englanti
    TTK:n ja TST:n opiskelijoille,  joilla on hyvä lähtötaso englannin kielessä.
    902109Y Mechanics of Writing
    902142Y Business Correspondence Writing

Opintoryhmäopiskelu

Kurssien ryhmätyöskentelyn lisäksi voit opiskella ryhmässä muodostamalla omia vapaamuotoisia opintoryhmiä. Opintoryhmäopiskelu on oppimista yhdessä kavereiden kanssa. Opiskelu on interaktiivista, ja voit opettaa asioita toiselle, jolloin opit todella hyvin! Opintoryhmissä harjaannutat ryhmätyötaitojasi ja samalla tapaat kavereitasi. 3–6 oppijaa/ryhmä on hyvä ryhmäkoko.