Opinto-oikeus

Kieli- ja viestintäkoulutuksen kurssit ovat ensisijaisesti tarkoitettu Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Myös muut korkeakouluopiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita tietyin ehdoin.  Alla ohjeistus eri kohderyhmille.

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijana voit hankkia lisäosaamista Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksen tarjoamista ristiinopiskeluopinnoista. Ristiinopiskeluopintoihin voivat hakea korkeakoulujen läsnäolevien tutkinto-opiskelijoiden ohella myös saapuneet vaihto-opiskelijat, jos opintojakso on tarjolla myös vaihto-opiskelijoille verkostosopimuksessa. Kieli- ja viestintäkoulutuksen kurssitarjonnan ja hakuohjeet kursseille löydät opiskelijalle-sivulta kohdasta Ristiinopiskelu

Oulun yliopiston opiskelijana voit vastaavasti suorittaa ristiinopiskelukursseja  OAMK:ssa. Katso lisää täältä OAMK Ristiinopiskelu

Muiden korkeakoulujen opiskelijat

Jos olet kirjoilla jossakin muussa Suomen korkeakouluissa, voit hakea erillistä opinto-oikeutta Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksen kursseille.  Täytä Erillisen opinto-oikeuden hakemus ja palauta se osoitteeseen study.languages@oulu.fi. Kielikursseille otetaan kaikki kotiyliopistosta puollon saaneet JOO-opiskelijat, mikäli ryhmissä on tilaa. Oikeutta myönnetään vuosi kerrallaan ja enintään 4 kurssille lukuvuodessa. Lue lisää sivustolta Joustava opinto-oikeus (JOO)

Huomaa, että erillinen opinto-oikeus jonkin tiedekunnan johonkin aineeseen ei anna sinulle oikeutta osallistua kieli- ja viestintäkoulutuksen kursseille, vaan sinun on anottava paikkaa erikseen!

Kansainväliset opiskelijat

Saat osallistua suomi vieraana kielenä -kursseille vapaasti. Muiden kielten kursseille voit osallistua, mikäli kursseilla on tilaa ja sinulla on vaadittava lähtötaso. Varmistaaksesi tämä, ota kuitenkin aina ensin yhteys kurssin opettajaan. Huomioi, että kielikurssit on tarkoitettu ensisijaisesti perustutkinto-opiskelijoille, joten heillä on aina etusija.

• Englannin kursseilla on satunnaisesti tilaa, ja silloin kansainvälisiä opiskelijoita voidaan ottaa mukaan kursseille. Ota yhteys kurssin opettajaan.

• Seuraaville saksan kursseille voi tulla vapaasti:
    903029Y Saksan jatkokurssi I, 3 - 4 op (A2/B1)
    903030Y Saksan jatkokurssi II, 3 - 4 op (A2/B1)
    903042Y Saksan jatkokurssi III, 2 - 4 op (B1)
    903048Y Saksan jatkokurssi IV, 2 - 4 op (B1/B2)
    903000Y Saksan tekstinymmärtämisen kurssi, 2 - 3 op (B1/B2)
    903017A Handelspartner Deutschland, 4 op (B1/B2)
    903049A Wirtschaftsdeutsch, 4 op (B1/B2)
  • Kaikille japanin kursseille voi osallistua vapaasti.
  • Kaikille ranskan kursseille voi osallistua vapaasti.
  • Seuraaville venäjän kursseille voi osallistua vapaasti:
    904061Y Venäjän kielen puhuminen, 4 op (A2/B1)
    904050Y Venäjän kielen tekstin ymmärtäminen, 2 op (A2/B1)

Oulun yliopiston henkilökunta

Oulun yliopiston henkilökuntaan kuuluvana voit myös osallistua kielikursseille, jos ryhmässä on tilaa. Ilmoittautuminen suomi vieraana kielenä -kursseille tapahtuu henkilöstöportaalin kautta. Muiden kielten kurssipaikkoja voit tiedustella osoitteesta study.languages@oulu.fi.

Yliopiston ulkopuoliset opiskelijat

Myös yliopiston ulkopuoliset henkilöt voivat osallistua kursseillemme, mikäli kurssilla on paikkoja vapaana. Ota ensin yhteys kurssin opettajaan ja kysy, onko kurssilla vapaita paikkoja. Täytä sen jälkeen  Erillisen opinto-oikeuden hakemus.  Palauta lomake osoitteeseen study.languages@oulu.fi.

Suomen kielen alkeiskursseille emme valitettavasti pysty ottamaan yliopiston ulkopuolisia opiskelijoita.

Kielikurssien hinta ulkopuolisille  opiskelijoille ja tutkintoaan täydentäville on 10 euroa/opintopiste.  (1082/2009 Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista).