Opinto-oikeus

Kieli- ja viestintäkoulutuksen kurssit ovat ensisijaisesti tarkoitettu Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Myös muut korkeakouluopiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita tietyin ehdoin.

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijana voit maksutta opiskella seuraavia kieli- ja viestintäkoulutuksen tarjoamia kieliä, mikäli ryhmäkoko sallii: japani, kiina, ranska, saksa, suomi vieraana kielenä ja venäjä. Maksuttomuus ei koske kesäyliopiston tai avoimen yliopiston kautta tarjottavia kielikursseja.

Toistaiseksi tarvitset vielä Erillisen opinto-oikeuden hakemuksen.  Täytä lomake ja palauta se osoitteeseen study.languages@oulu.fi .

Informaatiota kursseista löydät kielikohtaisista WebOodin opinto-oppaista, osoitteesta study.languages@oulu.fi tai kielten  yhteysopettajilta.

Oulun yliopiston opiskelijana voit vastaavasti suorittaa kielikursseja OAMK:ssa. Katso lisää täältä: OAMK harvinaiset kielet.

Jos olet kirjoilla jossakin muussa Suomen korkeakouluissa, voit hakea erillistä opinto-oikeutta Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksen kursseille.  Täytä Erillisen opinto-oikeuden hakemus ja palauta se osoitteeseen study.languages@oulu.fi. Kielikursseille otetaan kaikki kotiyliopistosta puollon saaneet JOO-opiskelijat, mikäli ryhmissä on tilaa. Oikeutta myönnetään vuosi kerrallaan ja enintään 4 kurssia/lukuvuosi. Lue lisää sivustolta Joustava Opinto-Oikeus (JOO)

Huomaa, että erillinen opinto-oikeus jonkin tiedekunnan johonkin aineeseen ei anna sinulle oikeutta osallistua kieli- ja viestintäkoulutuksen kursseille, vaan sinun on anottava paikkaa erikseen!

Oulun yliopiston henkilökuntaan kuuluvana voit myös osallistua kielikursseille, jos ryhmässä on tilaa. Ilmoittautuminen suomi vieraana kielenä -kursseille tapahtuu henkilöstöportaalin kautta. Muiden kielten kurssipaikkoja voit tiedustella osoitteesta study.languages@oulu.fi

Kielikurssien hinta on ulkopuolisille on 10 euroa/opintopiste.