Kielitestit- ja todistukset vaihtoon lähteville

Oulun yliopiston opiskelijoilla on Kieli- ja viestintäkoulutuksen kautta mahdollisuus osallistua englannin ja saksan kielen testiin ja saada sen perusteella kielitodistus. Testi on suunnattu erityisesti vaihtoon Oulun yliopistosta lähtevien tarpeisiin. Todistus kirjoitetaan Oulun yliopiston todistuspohjalle, mutta voidaan tarvittaessa kirjoittaa myös tarvitsijan mukaan tuomalle, esimerkiksi AIESEC tai ISEP -kaavakkeelle. Kielitodistus voidaan testiin osallistumisen sijasta kirjoittaa myös Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksessa suoritettujen kieliopintojen perusteella.

Kielitodistuksen tarvitsija on itse vastuussa sen selvittämisessä, minkäsisältöisen todistuksen hän tarvitsee.

Kielitesti

Yliopiston omassa kielitestissä mitataan kielitaidon neljä eri osa-aluetta: luetun ymmärtäminen, kirjoittaminen, puhuminen ja puhutun kielen ymmärtäminen. Kielitodistuksessa yksilöidään 5-portaisella asteikolla taso kullakin osa-alueella. Todistukseen kirjataan lisäksi näkyville testaajan näkemys testattavan CEFR-tasosta (C1 - A2).

Kaikki neljä osa-aluetta kattava testi on hinnaltaan 52,08 eur. Testi on mahdollista suorittaa myös pelkästään kirjalliseen osioon (luetun ymmärtäminen + kirjoittaminen) tai suulliseen osioon (puhuminen + puhutun ymmärtäminen) osallistumalla. Vain jomman kumman osion suorittamalla testi on hinnaltaan 26,04 eur.

Kielitesti järjestetään kerran lukukaudessa, syyskuussa ja  helmikuussa. Kielitestiin osallistuaksesi ole hyvä ja ilmoittaudu hyvissä ajoin, vähintään 2 viikkoa aiemmin osoitteeseen study.languages@oulu.fi. Muista liittää postiisi myös yhteystietosi, postiosoitteesi todistuksen lähettämistä ja laskutusta varten. Yksittäiset opettajat eivät pidä kielitestejä eivätkä kirjoita kielitodistuksia, joten yhteydenottoja opettajiin ei tule näissä asioissa tehdä.

ENGLANNIN KIELEN TESTIPÄIVÄT KEVÄÄLLÄ 2019:

10.1.2019 klo 12-16      PR126B

28.2.2019 klo 12-16      TA110

28.3.2019 klo 12-16      TA110

25.4.2019 klo 12-16      L9

Saksan kielen testaus järjestetään erikseen, ota yhteyttä osoitteeseen study.languages@oulu.fi.

Kielitodistus suoritettujen opintojaksojen perusteella

Kielitodistus voidaan kirjoittaa myös Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksessa (ent. Kielikeskus) suoritettujen opintojaksojen perusteella.

Opintojakson perusteella suoritettuun kielitodistukseen kirjataan näkyville opintojakson CEFR-taso, esimerkiksi B2 tai C1. Erillistä 5-portaista asteikkoa, kuten kielitestauksen perusteella kirjoitettavassa todistuksessa ei todistukseen sisällytetä. Varmista tiedekuntasi kv-sihteeriltä tai vaihtokohteesta, että tämän tyyppinen todistus on riittävä ja ota yhteyttä study.languages@oulu.fi. Koosta sähköpostiin kurssit, jotka haluat todistukseesi.  Liitä sähköpostiin mukaan opintorekisteriote. Muista myös osoite, johon todistus lähetetään.

Suoritettujen opintojaksojen perusteella kirjoitettavan kielitodistuksen toimitusaika on keskimäärin 2 viikkoa ja on hinnaltaan 13,00 eur.

Muut kielitestit ja -todistukset

Kansainvälisesti tunnettuja kielitestejä, kuten IELTS tai TOEFL ei Oulun yliopistossa ole mahdollista suorittaa. Oulun yliopisto ei myöskään 1.6.2015 lukien enää toimi kansallisen tason Yleisten kielitutkintojen testipaikkana.

Viimeksi päivitetty: 18.4.2019