Vaihto-opiskelu

Erasmus-vaihto

Erasmus-ohjelman kautta opiskelijalla (sekä perus että jatko-opiskelijalla) on mahdollisuus päästä opiskelemaan Eurooppaan. Opintojen on kestettävä 3-12 kk ja ensimmäisen vuoden opinnot on oltava suoritettuna vaihtoon lähdettäessä. Perusrahoituksena on opintotuki, ulkomaan asumislisä sekä korotettu laina. Ohjelman stipendi kattaa ulkomaan opiskelusta koituvat ylimääräiset kulut.

Erasmus-hauissa paikat ovat haettavina kevätlukukaudella.

Koska oppiaineella ei ole omaa vaihtokumppania, voit kysellä täyttämättömiksi jääviä paikkoja muiden laitoksien kv-koordinaattoreilta.

Finnplus

Finnplus-vaihdon kautta pääset kätevästi Pohjoismaihin ja Balttiaan. Vaihtoon voi hakea jo ensimmäisenä vuotena, vaihtoaika on 1-12 kk. Kuten Erasmus-vaihdossa, myös Finnplus-vaihdossa rahoitusstipendi (180 EUR/kk ja matka-avustus kohdemaasta riippuen) on tarkoitettu ylimääräisten menojen ja matkakulujen kattamiseksi. Finnplus-haku on avoinna helmi-huhtikuussa, myös syyslukukausien haut voivat olla mahdollisia.

Lisätietoja antaa Riitta Kataja, sähköposti: study.humanities(at)oulu.fi, puhelin 0294 48 4050, vastaanotto tiistaisin klo 10-11 ja torstaisin klo 13-14 huoneessa KE217, Opintokatu, G2-ovi, 2. krs

Oulun yliopiston omat vaihtokohteet: Lisätietoja yliopiston vaihto-opiskelusivustolta.

Lue vaihdossa olleiden kokemuksista Vaihtoblogit-sivuilta.

Viimeksi päivitetty: 27.9.2018