Uutiset

14.9.2020 Uutinen

Kirjastokortti Tuudossa!

Opiskelijoiden Tuudo-mobiilisovelluksesta löytyy myös kirjastokortti, jolla voi lainata kirjoja, uusia lainoja, seurata varauksia sekä tarkistaa Oulun yliopiston kirjaston toimipaikkojen aukioloaja

8.9.2020 Uutinen

Lainojen automaattinen uusinta päättyi 31.8.

Kesän ajan voimassa ollut lainojen automaattinen uusinta on päättynyt 31.8.2020. Tarkistathan lainojesi eräpäivät ja uusi tarvittaessa lainasi.

31.8.2020 Uutinen

Sosiaali- ja terveysalan kirjaston ja Oulaisten oppimiskeskuksen omatoimikäyttö nyt mahdollista

Sosiaali- ja terveysalan kirjaston omatoimikäyttö 

28.8.2020 Uutinen

Uusien opiskelijoiden kirjastoinfot

Kaikille Oulun yliopiston, Oamkin ja OSAOn Kontinkankaan yksikön uusille opiskelijoille järjestetään kirjaston käytön opetusta ensimmäisen vuoden syksyllä.

26.8.2020 Uutinen

Tiedekirjasto Pegasuksen 3. kerros ja muita remontin takia suljettuna olleita tiloja avataan 1.9.

Pegasuksen remontit etenevät, ja kirjaston 3. kerroksen tilat ovat jälleen asiakkaiden käytössä 1.9. alkaen.

21.8.2020 Uutinen

Musiikkiaineistot Tiedekirjasto Pegasuksessa

Pegasuksen 3. kerrokseen avataan myöhemmin syksyllä uusi musiikkihuone, johon sijoitetaan kirjaston musiikkiaineistot (nuotit, musiikkikirjallisuus, äänitteet).

13.8.2020 Uutinen

Kirjastojärjestelmä vaihtui – mikä muuttui asiakkaan näkökulmasta?

Oulun yliopiston kirjasto otti käyttöön uuden Alma-kirjastojärjestelmän heinäkuussa. Asiakkaiden käyttöliittymänä säilyy edelleen Oula-Finna, mutta sen taustalla olevan järjestelmän vaihtumisen myötä Oula-Finnan asiakastoimintoihin on tullut joitakin muutoksia, joista löydät tietoa tältä sivulta.

12.8.2020 Uutinen

Suorat linkit Skillsoft/Skillport (entinen Books24x7) e-kirjoihin toimivat jälleen

Oula-Finnassa olevat suorat linkit Skillsoft/Skillport (entinen Books24x7) e-kirjoihin toimivat jälleen – myös etäkäytössä HAKA-kirjautumisella (yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle).

5.8.2020 Uutinen

Uudistuneessa Oula-Finnassa tehdään päivityksiä Haka-kirjautumiseen

Oulun yliopiston kirjasto on ottanut käyttöön uuden Alma-kirjastojärjestelmän.

4.8.2020 Uutinen

Remontit vaikuttavat vielä tilojen käyttöön Tiedekirjasto Pegasuksessa

Kirjaston pääsisäänkäynti ja ulkopalautuslaatikko ovat jälleen käytössä. Ilmastointiremontin takia osa kirjaston tiloista on kuitenkin vielä suljettuna.

3.8.2020 Uutinen

Dawsoneran e-kirjat eivät ole käytössä tällä hetkellä

Dawsoneran e-kirjapalvelu on poistunut käytöstä lyhyellä varoajalla. Teemme parhaillaan valmisteluja Dawsoneran e-kirjojen siirtämiseksi uudelle e-kirja-alustalle, mutta emme valitettavasti vielä t

29.7.2020 Uutinen

Kirjastot avautuvat 3.8.2020

Oulun yliopiston kirjastot avautuvat heinäkuun kiinniolon jälkeen maanantaina 3.8. koronarajoitukset huomioiden. Pegasuksessa remontit vaikuttavat edelleen tilojen käytöön.

24.7.2020 Uutinen

Oula-Finna uudistui: muutoksia mm. kirjautumisessa ja linkeissä

Oula-Finnan ulkoasua on raikastettu, ja sen toimintoihin on tullut kirjastojärjestelmän vaihdoksen myötä joitakin muutoksia. Lisäksi Oamkille on luotu oma Finna-näkymänsä.

26.6.2020 Uutinen

Kirjaston palvelut heinäkuussa kirjastojen ollessa kiinni

Kirjastot ja kirjastojen ulkopalautuslaatikot ovat kiinni 27.6.–2.8. uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton takia.

22.6.2020 Uutinen

Oula-Finnassa ei voi uusia lainoja tai varata aineistoa 29.6.–26.7.

Oula-Finnassa ei voi uusia lainoja tai varata aineistoa 29.6.–26.7. kirjastojärjestelmän vaihtumisen takia.

16.6.2020 Uutinen

Oulun yliopiston kirjastot ja ulkopalautuslaatikot ovat kiinni 27.6.-2.8.

Oulun yliopiston kirjaston toimipaikat ovat kiinni 27.6.–2.8. uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton takia. Myös kirjastojen ulkopalautuslaatikot ovat pois käytöstä 27.6–2.8.

8.6.2020 Uutinen

Kirjastojärjestelmä uudistuu kesän aikana

Oulun yliopiston kirjastossa otetaan kesällä käyttöön uusi kirjastojärjestelmä, ja samalla Oulun yliopiston sekä Oulun ammattikorkeakoulun kirjaston kokoelmat yhdistyvät samaan tietokantaan. Kirjaston toimipaikat ovat suljettuina 27.6.2.8.2020 järjestelmävaihdon vuoksi. Oulun yliopiston kirjaston asiakkaille kirjastojärjestelmän päivitys ei suoraan näy, sillä tuttu Oula-Finna on käytössä jatkossakin. Asiakkaiden lainat ja asiakastiedot siirtyvät automaattisesti uuteen järjestelmään.

5.6.2020 Uutinen

Kirjaston kesän ajan palvelut, aukioloajat ja sulkuaika (27.6.-2.8.)

Koronavirukseen liittyvät rajoitukset, Tiedekirjasto Pegasuksen ilmastointiremontti ja uuden kirjastojärjestelmän käyttöönotto vaikuttavat Oulun yliopiston kirjaston aukioloaikoihin ja palveluihin kesällä. Heinäkuussa kaikki kirjaston toimipaikat ovat kiinni ja osa Oula-Finnan toiminnoista on pois käytöstä.

28.5.2020 Uutinen

Kirjastot avataan 1.6. – rajoitetut aukioloajat ja palvelut

Tiedekirjasto Pegasus, Lääketieteen kirjasto ja Sosiaali- ja terveysalan kirjasto Oamkin Kontinkankaan kampuksella ovat avoinna 1.–26.6. ma–pe klo 10–15, la–su kiinni.

15.5.2020 Uutinen

Kirjaston kesäopinnot 2020 etäopetuksena

Ilmoittautuminen kirjaston tiedonhaun kursseille kesä- ja elokuussa on käynnissä.

12.5.2020 Uutinen

Oulun yliopiston kirjasto avataan vaiheittain asiakkaille 1.6.

Tiedekirjasto Pegasus, Lääketieteen kirjasto ja Sosiaali- ja terveysalan kirjasto Oamkin Kontinkankaan kampuksella avataan asiakkaille 1.6. rajoitetuin palveluin ja aukioloajoin. Välttämättömien kirjalainojen saaminen on järjestetty Oulun yliopiston sekä Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle erityisjärjestelyin kirjaston kiinniolon aikana ja tämä palvelu jatkuu 31.5. asti.

5.5.2020 Uutinen

Hallituksen 4.5. tekemän linjauksen vaikutuksista kirjaston palveluihin tiedotetaan mahdollisimman pian

Oulun yliopiston kirjaston toimipisteet ovat vielä kiinni. Selvitämme parhaillaan, miten lainaus- ja kirjastotilojen asteittainen avaaminen voidaan järjestää turvallisesti.

29.4.2020 Uutinen

Uusia humanististen tieteiden tietokantoja koekäytössä 30.6. asti

Manchester Hive ja Past Masters: Full Text of Classic Works in the Humanities -tietokannat ovat Oulun yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä kesäkuun loppuun asti. Etäkäyttö toimii kirjautumalla Oula-Finnaan yliopiston käyttäjätunnuksella (Haka-login).

23.4.2020 Uutinen

Uusia e-kirjoja eri aiheista

Kokosimme uutuuslistoja kirjaston hankkimista e-kirjoista eri aloilta. E-kirjojen etäkäyttö toimii kirjautumalla Oula-Finnaan yliopiston käyttäjätunnuksella (Haka login). Jos alaltasi puuttuu uutta e-kirja-aineistoa, tarjoamme apua etsimiseen. Hakupyynnöt ja tiedustelut: kirjasto.kokoelmat@oulu.fi