28.5.2020 Uutinen

Kirjastot avataan 1.6. – rajoitetut aukioloajat ja palvelut

Tiedekirjasto Pegasus, Lääketieteen kirjasto ja Sosiaali- ja terveysalan kirjasto Oamkin Kontinkankaan kampuksella ovat avoinna 1.–28.6. ma–pe klo 10–15, la–su kiinni.

15.5.2020 Uutinen

Kirjaston kesäopinnot 2020 etäopetuksena

Ilmoittautuminen kirjaston tiedonhaun kursseille kesä- ja elokuussa on käynnissä.

12.5.2020 Uutinen

Oulun yliopiston kirjasto avataan vaiheittain asiakkaille 1.6.

Tiedekirjasto Pegasus, Lääketieteen kirjasto ja Sosiaali- ja terveysalan kirjasto Oamkin Kontinkankaan kampuksella avataan asiakkaille 1.6. rajoitetuin palveluin ja aukioloajoin. Välttämättömien kirjalainojen saaminen on järjestetty Oulun yliopiston sekä Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle erityisjärjestelyin kirjaston kiinniolon aikana ja tämä palvelu jatkuu 31.5. asti.

5.5.2020 Uutinen

Hallituksen 4.5. tekemän linjauksen vaikutuksista kirjaston palveluihin tiedotetaan mahdollisimman pian

Oulun yliopiston kirjaston toimipisteet ovat vielä kiinni. Selvitämme parhaillaan, miten lainaus- ja kirjastotilojen asteittainen avaaminen voidaan järjestää turvallisesti.

29.4.2020 Uutinen

Uusia humanististen tieteiden tietokantoja koekäytössä 30.6. asti

Manchester Hive ja Past Masters: Full Text of Classic Works in the Humanities -tietokannat ovat Oulun yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä kesäkuun loppuun asti. Etäkäyttö toimii kirjautumalla Oula-Finnaan yliopiston käyttäjätunnuksella (Haka-login).

23.4.2020 Uutinen

Uusia e-kirjoja eri aiheista

Kokosimme uutuuslistoja kirjaston hankkimista e-kirjoista eri aloilta. E-kirjojen etäkäyttö toimii kirjautumalla Oula-Finnaan yliopiston käyttäjätunnuksella (Haka login). Jos alaltasi puuttuu uutta e-kirja-aineistoa, tarjoamme apua etsimiseen. Hakupyynnöt ja tiedustelut: kirjasto.kokoelmat@oulu.fi

14.4.2020 Uutinen

Wiley Online Libraryn e-aineistot toimivat jälleen normaalisti

Wiley Online Libraryn e-aineistojen käytössä ilmenneet ongelmat on nyt korjattu ja palvelun tarjoamat e-aineistot toimivat jälleen normaalisti.

9.4.2020 Uutinen

Ruotsin kansalliskirjasto avasi ruotsalaisten päivälehtien digiarkistonsa kaikkien käyttöön huhtikuun ajaksi

Kungliga biblioteket avasi laajan Svenska Dagstidningar -digipalvelunsa kaikkien käyttöön huhtikuun ajaksi helpottaakseen sanomalehtiaineistojen saavutettavuutta koronaviruksen aiheuttamassa poikke

6.4.2020 Uutinen

Kansalliskirjaston digitoitujen lehtiaineistojen käyttö - dataklinikka etänä 22.4.2020

Tutustu digi.kansalliskirjasto.fi -palvelun käyttöön keskiviikkona 22.4.2020 klo 14.30-15.30 järjestettävässä dataklinikassa Z

2.4.2020 Uutinen

Etkö löydä artikkeleita? Tuntuuko tietokannan käyttö vaikealta?

Kirjaston informaatikot auttavat tiedonhankinnan pulmissa myös etäyhteydellä! Ota yhteyttä, kysy neuvoa tai sovi etäopastusaika:

2.4.2020 Uutinen

Tietoa Iris.ai-webinaareista ja COVID-19-aineistosta

Iris.ai  järjestää huhtikuusta lähtien joka kuukausi avoimen online-workshopin, joka opastaa Iris.ai-työkalujen käyttöön.

27.3.2020 Uutinen

Kotimaisia digitoituja lehtiaineistoja tutkimuskäytössä

Oulun yliopisto on mukana hankkeessa, jossa tutkijat ja opiskelijat pääsevät tutkimaan omilta koneiltaan tekijänoikeuden alaisia digitoituja lehtiaineistoja kirjautumalla

26.3.2020 Uutinen

e-aineistoja avattu käyttöön maailmalla

Useat kustantajat ovat nyt korona-poikkeustilanteessa avanneet aineistojaan tavallista laajemmin.

25.3.2020 Uutinen

Oula-Finnan suorat linkit Books24x7:n e-kirjoihin toimivat jälleen

Häiriötila on saatu korjattua ja Oula-Finnassa olevat suorat linkit Books24x7:n e-kirjoihin toimivat jälleen normaalisti.  Books24x7:n e-kirjako

25.3.2020 Uutinen

Opiskelijat ja henkilökunta voivat saada välttämättömästi tarvitsemiaan kirjalainoja kirjastosta erityisjärjestelyin 25.3. alkaen

Oulun yliopiston ja Oamkin sekä OSAO:n Kontinkaan opiskelijat ja henkilökunta voivat saada poikkeustilanteessa välttämättömästi tarvitsemiaan kirjalainoja oppilaitoksensa kirjastosta erityisjärjest

20.3.2020 Uutinen

Oula-Finnan e-kirjat ovat käytössäsi yliopiston käyttäjätunnuksella

Oulun yliopiston kirjaston e-kirjat ja muut e-aineistot löydät Oula-Finnasta.

Pearsonin e-kurssikirjoja koekäytössä

Oulun yliopiston koekäyttöön on avattu Pearsonin kustantamia e-kirjoja VitalSource Bridge –palveluun. Koekäy

20.3.2020 Uutinen

JoVE Journal of Visualized Experiments - trial until 15.6.2020 - koekäytössä 15.6.2020 saakka

JoVE trial has been prolonged until 15.6.2020 -

17.3.2020 Uutinen

Hyödynnä kirjaston palveluita etänä

Lue alla olevasta koosteesta miten voit hyödyntää kirjaston palveluita etäopiskelussa ja kotitoimistolla koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana.

17.3.2020 Uutinen

Kaikki Oulun yliopiston kirjaston toimipaikat ovat suljettuina keskiviikosta 18.3. lähtien

Oulun yliopiston tilat kirjastojen toimipaikat mukaan lukien suljetaan valtioneuvoston linjauksen mukaisesti keskiviikosta 18.3. lähtien.

3.3.2020 Uutinen

Oulun yliopiston kirjastot ovat kiinni heinäkuussa

Tiedekirjasto Pegasus on kesällä kiinni 29.6.–2.8.2020. Kiinnioloaika johtuu uuden kirjastojärjestelmän käyttöönotosta ja kirjastotiloissa tapahtuvasta remontoinnista.

28.2.2020 Uutinen

Books24x7:n e-kirjojen käytössä ongelmia

Oula-Finnassa olevat suorat linkit Books24x7:n e-kirjoihin eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

31.1.2020 Uutinen

Gradun/DI-työn tekijä – tule oman aiheesi kanssa kevään tiedonhankintakurssille (1 op)

Tule edistämään tiedonhakua opinnäytetyötäsi varten!

28.1.2020 Uutinen

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun kirjastopalvelut yhdistyvät 1.2.2020

Oulun ammattikorkeakoulun kirjasto yhdistetään Oulun yliopiston kirjastoon 1.2.2020 ammattikorkeakoulun ja yliopiston sisäisten palvelujen yhdistämisen myötä.