13.4.2021 Uutinen

Alma Talent Fokus -kirjojen uusi nimi on Päivittyvät hakuteokset

Alma Talent Fokus -hakuteoksilla on nyt uusi nimi ja ne ovat siirtyneet osaksi Alma Talent Verkkokirjahylly -palvelua.

8.4.2021 Uutinen

Huhtikuun Iris.ai-webinaarit

Iris.ai on tekoälyyn pohjautuva työkalu, joka hyödyntää avoimia core.ac.uk -tietokantaa,

29.3.2021 Uutinen

Kirjaston olohuone Zoomissa 29.3. alkaen

Onko yksinäistä kotona, opiskelu takkuaa, lähteet hukassa? Poikkea Kirjaston olohuoneessa ja kysy informaatikolta mitä vain kirjastoon ja tiedonhakuun liittyvää!

25.3.2021 Uutinen

Lisärajoitukset Oulun yliopiston kirjaston lähipalveluiden käytössä jatkuvat ainakin 25.4.2021 asti

Joulukuussa alueen koronavirustilanteen huononemisen takia käyttöön otetut lisärajoitukset kirjaston lähipalveluiden käytössä jatkuvat.

19.2.2021 Uutinen

Ongelmia tiettyjen pdf-tiedostojen lataamisessa IOS-laitteiden Safari-selaimella kirjaston e-aineistoissa

Tiettyjen e-aineistojen pdf-tiedostojen lataamisessa/avaamisessa on havaittu ongelmia IOS-laitteiden (esim. iPad) Safari-selaimella.

5.2.2021 Uutinen

Gradun/DI-työn tekijä – tule oman aiheesi kanssa tiedonhankintakurssille (1 op)

Tule edistämään tiedonhakua opinnäytetyötäsi varten!

4.2.2021 Uutinen

Hyödynnä Kuopion Varastokirjaston kokoelmia helposti ja maksutta

Kuopion Varastokirjaston palveluista voi olla sinulle paljon hyötyä nyt, kun oleskelua kampuksella kehotetaan välttämään.

1.2.2021 Uutinen

Kevään Iris.ai-webinaarit

Iris.ai järjestää online-työpajoja Oulun yliopiston tutkijoille ja opiskelijoille. Kevään ensimmäinen työpaja on torstaina 4.2.2021 klo 10.00-12.00.

21.1.2021 Uutinen

ForestBioFacts – uusi puuteollisuuden digitaalinen oppimisympäristö Oulun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle

ForestBioFacts on puuteollisuuden digitaalinen oppimisympäristö. Se kattaa kaiken puupohjaisista tuotteista ja teknologioista kestävään metsänhoitoon.

18.1.2021 Uutinen

Uusia e-lehtiä: Nature Metabolism ja Nature Climate Change

Oulun yliopistolle on hankittu käyttöoikeus Nature Metabolism ja

18.1.2021 Uutinen

Oxford University Pressin lehtikokoelma nyt yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä – 368 lehteä kuudelta eri tieteenalalta

Oulun yliopistolle on hankittu käyttöoikeus Oxford University Press Full Collection -e-lehtipakettiin. Lehtipaketti sisältää 368 lehteä vuodesta 1996 alkaen seuraavilta tieteenaloilta: lääketiede,

5.1.2021 Uutinen

Vuoden alusta lakkautetut e-aineistot: Encyclopedia Britannica Online ja The Times Digital Archive 1785-1985

Seuraavien e-aineistojen käyttöoikeus on päättynyt vuoden 2021 alussa:

11.12.2020 Uutinen

Saitko kirjastolta Yhteenveto lainoistasi -viestin? Lainoja joilla on vielä laina-aikaa jäljellä ei tarvitse palauttaa

Olemme lähettäneet asiakkaillemme sähköpostilla yhteenvedon asiakkaan lainatiedoista. Tämä sähköpostiviesti ei siis ole palautuskehotus, vaan ainoastaan listaus lainoista.

8.12.2020 Uutinen

Nimiäänestys on päättynyt – Pegasuksen uudet tilat ovat Musacorner ja Lukupesä

Pegasukseen pian valmistuvien uusien tilojen nimiäänestys on päättynyt ja voittajanimet selvillä. Vastauksia saimme hulppeat 341 kappaletta, kiitos kaikille äänestäneille!

1.12.2020 Uutinen

Etätietoiskuja RefWorks- ja Mendeley-viitteidenhallintaohjelmista ja e-kirjoista

Miten hallitsen viitteitäni RefWorksilla tai Mendeleyllä? Miten käytän e-kirjoja?

30.11.2020 Uutinen

Pegasuksen tietopalvelupäivystys siirtyy etäneuvontaan 1.12. alkaen

Tiedekirjasto Pegasuksen tietopalvelupäivystys kirjaston 2. kerroksessa on suljettu 1.12.2020-10.1.2021 koronatilanteen takia.

18.11.2020 Uutinen

Oamkin DVD-kokoelma on nyt lainattavissa Tiedekirjasto Pegasuksessa

Oamkin DVD-kokoelma (P AV) on nyt lainattavissa Pegasuksen 3. kerroksen Topkornerissa. DVD-hyllyt sijaitsevat kaunokirjallisuuden ja kirjallisuudentutkimuksen kirjahyllyjen takana.

11.11.2020 Uutinen

Käytäthän kasvomaskia kirjastossa

Käytäthän kasvomaskia kirjastossa asioidessa ja työskennellessä. Jos unohdit oman kasvomaskin kotiin, kirjaston toimipisteissä on jaossa kirjaston asiakkaille kertakäyttöisiä maskeja. Huom!

10.11.2020 Uutinen

Covidence – työkalu systemaattisten katsausten tekijöille

Oulun yliopiston käyttöön on hankittu Covidence, selainpohjainen työkalu systemaattisten katsausten tekemiseen.

2.11.2020 Uutinen

Oamkin nuotit ovat nyt lainattavissa Pegasuksen 3. kerroksessa

Tiedekirjasto Pegasukseen Oamkin entisestä Kotkantien kirjastosta muuttaneet nuotit ovat nyt selattavissa ja lainattavissa kirjaston 3.

28.10.2020 Uutinen

Tärkeää tietoa opiskelijoiden ja henkilökunnan sähköpostiosoitteista kirjaston asiakastiedoissa

Uuden kirjastojärjestelmän myötä Oulun yliopiston ja Oamkin opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteystiedot päivittyvät nyt automaattisesti yliopiston ja ammattikorkeakoulun henkilötietojärjestelmistä

16.10.2020 Uutinen

Syksyn Iris.ai-webinaarit

Iris.ai järjestää online-työpajan Oulun yliopiston tutkijoille ja opiskelijoille tiistaina 3.11.2020 klo 14.00-16.00.

6.10.2020 Uutinen

Kirjaston Zoom-päivystys Oamkilaisille loka- ja marraskuussa

Informaatikko Tomi Pelkonen päivystää kirjaston Zoom-tilassa lokakuussa ja marraskuussa tiistaisin kello 13.00-15.00, ja ohjaa tiedonhankinnassa, e-aineistoissa sekä niiden käyttämisessä.