1.12.2020 Uutinen

Etätietoiskuja RefWorks- ja Mendeley-viitteidenhallintaohjelmista ja e-kirjoista

Miten hallitsen viitteitäni RefWorksilla tai Mendeleyllä? Miten käytän e-kirjoja?

30.11.2020 Uutinen

Pegasuksen tietopalvelupäivystys siirtyy etäneuvontaan 1.12. alkaen – tiedotamme mahdollisista muista rajoituksista kirjaston palveluihin 2.12.

Tiedekirjasto Pegasuksen tietopalveluneuvonta kirjaston 2. kerroksessa on suljettu 1.-23.12.2020 koronatilanteen takia.

24.11.2020 Uutinen

Osallistu nimikilpailuun – voita leffaliput!

Tiedekirjasto Pegasukseen on valmistumassa kaksi uutta tilaa: hiljaisen lukemisen tila (historian kokoelmasalin kyljessä 2. kerroksessa) sekä musiikin kokoelmille omistettu huone (3.

18.11.2020 Uutinen

Oamkin DVD-kokoelma on nyt lainattavissa Tiedekirjasto Pegasuksessa

Oamkin DVD-kokoelma (P AV) on nyt lainattavissa Pegasuksen 3. kerroksen Topkornerissa. DVD-hyllyt sijaitsevat kaunokirjallisuuden ja kirjallisuudentutkimuksen kirjahyllyjen takana.

11.11.2020 Uutinen

Käytäthän kasvomaskia kirjastossa

Käytäthän kasvomaskia kirjastossa asioidessa ja työskennellessä. Jos unohdit oman kasvomaskin kotiin, kirjaston toimipisteissä on jaossa kirjaston asiakkaille kertakäyttöisiä maskeja. Huom!

10.11.2020 Uutinen

Covidence – työkalu systemaattisten katsausten tekijöille

Oulun yliopiston käyttöön on hankittu Covidence, selainpohjainen työkalu systemaattisten katsausten tekemiseen.

2.11.2020 Uutinen

Oamkin nuotit ovat nyt lainattavissa Pegasuksen 3. kerroksessa

Tiedekirjasto Pegasukseen Oamkin entisestä Kotkantien kirjastosta muuttaneet nuotit ovat nyt selattavissa ja lainattavissa kirjaston 3.

28.10.2020 Uutinen

Tärkeää tietoa opiskelijoiden ja henkilökunnan sähköpostiosoitteista kirjaston asiakastiedoissa

Uuden kirjastojärjestelmän myötä Oulun yliopiston ja Oamkin opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteystiedot päivittyvät nyt automaattisesti yliopiston ja ammattikorkeakoulun henkilötietojärjestelmistä

16.10.2020 Uutinen

Syksyn Iris.ai-webinaarit

Iris.ai järjestää online-työpajan Oulun yliopiston tutkijoille ja opiskelijoille tiistaina 3.11.2020 klo 14.00-16.00.

6.10.2020 Uutinen

Kirjaston Zoom-päivystys Oamkilaisille loka- ja marraskuussa

Informaatikko Tomi Pelkonen päivystää kirjaston Zoom-tilassa lokakuussa ja marraskuussa tiistaisin kello 13.00-15.00, ja ohjaa tiedonhankinnassa, e-aineistoissa sekä niiden käyttämisessä.

2.10.2020 Uutinen

Gradun/DI-työn tekijä – tule oman aiheesi kanssa tiedonhankintakurssille (1 op)

Tule virkistämään tiedonhakutaitojasi!

29.9.2020 Uutinen

Oamkin kirjat Tiedekirjasto Pegasuksessa

Oamkin Teuvo Pakkalan kadun ja Kotkantien kirjastoista siirretyt kirjat ovat nyt paikoillaan Tiedekirjasto Pegasuksen yleiskokoelmassa.

22.9.2020 Uutinen

Onko sinulla lukemiseste? Kuuntele kurssikirjoja äänikirjoina

Jos sinulla on lukemiseste, esimerkiksi lukivaikeus tai oppimisvaikeus, voit kuunnella kurssikirjoja ja muuta kirjallisuutta Celian verkkopalvelussa ilmaiseksi.

14.9.2020 Uutinen

Kirjastokortti Tuudossa!

Opiskelijoiden Tuudo-mobiilisovelluksesta löytyy myös kirjastokortti, jolla voi lainata kirjoja, uusia lainoja, seurata varauksia sekä tarkistaa Oulun yliopiston kirjaston toimipaikkojen aukioloaja

8.9.2020 Uutinen

Lainojen automaattinen uusinta päättyi 31.8. – tarkistathan lainojesi eräpäivät!

Kesän ajan voimassa ollut lainojen automaattinen uusinta on päättynyt 31.8.2020. Tarkistathan lainojesi eräpäivät ja uusi tarvittaessa lainasi.

31.8.2020 Uutinen

Sosiaali- ja terveysalan kirjaston ja Oulaisten oppimiskeskuksen omatoimikäyttö nyt mahdollista

Sosiaali- ja terveysalan kirjaston omatoimikäyttö

26.8.2020 Uutinen

Tiedekirjasto Pegasuksen 3. kerros ja muita remontin takia suljettuna olleita tiloja avataan 1.9.

Pegasuksen remontit etenevät, ja kirjaston 3. kerroksen tilat ovat jälleen asiakkaiden käytössä 1.9. alkaen.

21.8.2020 Uutinen

Musiikkiaineistot Tiedekirjasto Pegasuksessa

Pegasuksen 3. kerrokseen avataan myöhemmin syksyllä uusi musiikkihuone, johon sijoitetaan kirjaston musiikkiaineistot (nuotit, musiikkikirjallisuus, äänitteet).

13.8.2020 Uutinen

Kirjastojärjestelmä vaihtui – mikä muuttui asiakkaan näkökulmasta?

Oulun yliopiston kirjasto otti käyttöön uuden Alma-kirjastojärjestelmän heinäkuussa. Asiakkaiden käyttöliittymänä säilyy edelleen Oula-Finna, mutta sen taustalla olevan järjestelmän vaihtumisen myötä Oula-Finnan asiakastoimintoihin on tullut joitakin muutoksia, joista löydät tietoa tältä sivulta.

12.8.2020 Uutinen

Suorat linkit Skillsoft/Skillport (entinen Books24x7) e-kirjoihin toimivat jälleen

Oula-Finnassa olevat suorat linkit Skillsoft/Skillport (entinen Books24x7) e-kirjoihin toimivat jälleen – myös etäkäytössä HAKA-kirjautumisella (yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle).

5.8.2020 Uutinen

Uudistuneessa Oula-Finnassa tehdään päivityksiä Haka-kirjautumiseen

Oulun yliopiston kirjasto on ottanut käyttöön uuden Alma-kirjastojärjestelmän.

4.8.2020 Uutinen

Remontit vaikuttavat vielä tilojen käyttöön Tiedekirjasto Pegasuksessa

Kirjaston pääsisäänkäynti ja ulkopalautuslaatikko ovat jälleen käytössä. Ilmastointiremontin takia osa kirjaston tiloista on kuitenkin vielä suljettuna.

3.8.2020 Uutinen

Dawsoneran e-kirjat eivät ole käytössä tällä hetkellä

Dawsoneran e-kirjapalvelu on poistunut käytöstä lyhyellä varoajalla. Teemme parhaillaan valmisteluja Dawsoneran e-kirjojen siirtämiseksi uudelle e-kirja-alustalle, mutta emme valitettavasti vielä t

29.7.2020 Uutinen

Kirjastot avautuvat 3.8.2020

Oulun yliopiston kirjastot avautuvat heinäkuun kiinniolon jälkeen maanantaina 3.8. koronarajoitukset huomioiden. Pegasuksessa remontit vaikuttavat edelleen tilojen käytöön.