Lainojen palauttaminen

Lainat on palautettava tai uusittava viimeistään eräpäivänä. Asiakas on aina vastuussa lainaamastaan aineistosta ja sen palauttamisesta/uusimisesta ajoissa.

• Lainat voi palauttaa mihin tahansa Oulun yliopiston toimipaikkaan - suosittelemme kuitenkin lainojen palauttamista siihen toimipaikkaan, jonka kokoelmiin ne kuuluvat.
  • Jos kirjasto on kiinni, kaikkien yliopiston kirjaston toimipaikkojen lainoja voi palauttaa myös Tiedekirjasto Pegasuksen tai Lääketieteen kirjaston ulkopalautuslaatikoihin. Palautuslaatikoihin jätetyt lainat palautetaan seuraavana arkipäivänä klo 8.
  • Eräpäivänä palautettaessa lainat on jätettävä asiakaspalvelupisteeseen sen aukioloaikana.
  • Lainat voi palauttaa myös postitse asiakkaan omalla vastuulla ja laina-ajan kuluessa.
  • Käsikirjastokokoelmista lainatut yö- ja viikonloppulainat on palautettava seuraavana arkipäivänä viimeistään kello 10 siihen asiakaspalvelupisteeseen, mistä ne on lainattu.

Laina-ajan päättymisestä lähetetään yksi sähköpostiviesti 3 vuorokautta ennen eräpäivää. Eräpäivää seuraavana päivänä lähtee palautuspyyntö sähköpostitse tai kirjepostina.

Mikäli kirjoja ei palauteta, kirjasto perii maksuja, jotka perustuvat valtion maksuperustelakiin 150/92 ja -asetukseen 211/92 sekä opetusministeriön asetukseen 737/2007 yliopistojen suoritteista perittävistä maksuista.

Viimeksi päivitetty: 29.9.2016