Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun kirjastopalvelut yhdistyvät 1.2.2020

Oulun ammattikorkeakoulun kirjasto yhdistetään Oulun yliopiston kirjastoon 1.2.2020 ammattikorkeakoulun ja yliopiston sisäisten palvelujen yhdistämisen myötä. Päätöksen taustalla on Oulun ammattikorkeakoulun muutto Linnanmaan kampukselle sekä yliopiston tulo Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n enemmistöomistajaksi vuonna 2018. Pääosa ammattikorkeakoulun opetuksesta ja toiminnoista muuttaa Linnanmaalle elokuuhun 2020 mennessä.

Oulun ammattikorkeakoulun kirjaston henkilökunta siirtyy Oulun yliopiston palvelukseen. Oulun ammattikorkeakoulun kirjastoista Sosiaali- ja terveysalan kirjastossa (ent. Oamkin Kontinkankaan kirjasto) sekä Oulaisten oppimiskeskuksessa toiminnot jatkuvat Oulun yliopiston kirjaston nimen alla. Oamkin Teuvo Pakkalan kadun kirjasto ja Kotkantien kirjasto sen sijaan yhdistetään loppukevään ja kesän aikana Oulun yliopiston Tiedekirjasto Pegasukseen, jonne siirtyy myös henkilökuntaa Oamkin kirjastosta.

Kirjaston asiakkaiden näkökulmasta yhdistyminen näkyy vasta myöhemmin kevään ja kesän aikana, kun Oamkin Teuvo Pakkalan kadun ja Kotkantien kirjastot sulkevat ovensa ja niiden toiminnot siirtyvät Tiedekirjasto Pegasukseen Linnanmaalle. Oulun yliopiston kirjaston ja Oamkin kirjaston kirjakokoelmat yhdistetään samaan tietokantaan syksyllä uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton myötä.

Oulun yliopiston kirjastonjohtaja Minna Abrahamsson-Sipponen toimii uuden kirjasto-organisaation johtajana ja varajohtajaksi siirtyy Minna Koistinen Oulun ammattikorkeakoulun kirjastosta. Kirjaston uudessa organisaatiossa on neljä palveluyksikköä: lainaus- ja neuvontapalvelut, tietopalvelut, tietoaineistopalvelut sekä julkaisupalvelut.

Viimeksi päivitetty: 30.1.2020