Hyödynnä kirjaston palveluita etänä

Lue alla olevasta koosteesta miten voit hyödyntää kirjaston palveluita etäopiskelussa ja kotitoimistolla koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana.

Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse osoitteessa kirjasto@oulu.fi sekä Oula-Finnan chat-palvelussa.

Kirjaston tarjoamat e-aineistot ja tietokannat ovat Oulun yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä etänä kirjautumalla Oula-Finnaan Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella (Haka login). Tiedonhaun oppaista löytyvät e-kirjojen käyttöopas ja tietokantojen käyttöopas auttavat alkuun. Jos sinulla on ongelmia e-aineistojen käytössä, kirjaston e-aineistojen asiantuntijat auttavat sähköpostiosoitteessa elele@oulu.fi.

Kirjaston tietopalvelusta voit kysyä neuvoa tiedonhankintaan tai tietokantojen ja elektronisten aineistojen käyttöön liittyvissä kysymyksissä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen informationservice@oulu.fi. Tiedonhankinnan opetuksia järjestetään etänä verkkoyhteyksillä. Tiedonhaun tieteenalaoppaista löydät oman tieteenalasi e-aineistoja, ohjeita tiedonhankintaan ja muita hyödyllisiä sisältöjä opiskelun ja tutkimuksen tueksi.

Asiakkaat voivat tehdä hankintaehdotuksia kirjaston kokoelmiin (myös e-julkaisuihin). Tee hankintaehdotus.

Kaukopalveluun liittyvissä kysymyksissä kirjaston asiakkaat voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen oyk.kaukopalvelu@oulu.fi. Oulun yliopiston henkilökunta ja opiskelijat voivat tilata artikkelikopioita ilmaiseksi Kuopion varastokirjastosta suoraan omaan sähköpostiinsa kirjautumalla Oula-Finnaan yliopiston käyttäjätunnuksella. Ohjeet artikkelikopiotilauksen tekemiseen löydät täältä. Kuopion varastokirjasto palvelee toistaiseksi normaalisti, mutta tilanne voi muuttua.

Diplomitöiden ja pro gradu -töiden sekä kandidaatintutkielmien julkaisemiseen liittyvissä asioissa laturituki vastaa sähköpostiosoitteessa laturi@oulu.fi.

Urkund-plagioinnintunnistujärjestelmään liittyvissä asioissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen urkund@oulu.fi.

Oulun yliopiston julkaisurekisteriin liittyvissä asioissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen oy.tutkii@oulu.fi.

Acta-toimitus palvelee sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Ensisijaisesti toivomme käytettävän asiointiin sähköpostia acta.toimitus@oulu.fi.

Avoimeen julkaisemiseen liittyen saat neuvoa sähköpostitse osoitteessa openpublishing@oulu.fi.

Tutkimusdataan liittyvissä kysymyksissä voit lähettää sähköpostia osoitteeseen researchdata@oulu.fi.

Kirjaston bibliometriset palvelut tavoitat osoitteessa bibliometriikka@oulu.fi.

Viimeksi päivitetty: 29.5.2020