Hyödynnä kirjaston palveluita etänä

Lue alla olevasta koosteesta miten voit hyödyntää kirjaston palveluita etäopiskelussa ja kotitoimistolla koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana.

Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse osoitteessa kirjasto@oulu.fi sekä Oula-Finnan chat-palvelussa. Kirjastoyksiköiden asiakaspalveluiden puhelinnumerot löydät täältä.

Kirjaston tarjoamat e-aineistot ja tietokannat ovat Oulun yliopiston ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä etänä kirjautumalla Oula-Finnaan korkeakoulun käyttäjätunnuksella (Haka login):

Tiedonhaun oppaistamme löytyvät e-kirjojen käyttöopas (Oulun yliopisto)  ja e-kirjojen käyttöopas (Oamk) auttavat alkuun. Jos sinulla on ongelmia e-aineistojen käytössä, kirjaston e-aineistojen asiantuntijat auttavat sähköpostiosoitteessa elele@oulu.fi.

Kirjaston tietopalvelusta voit kysyä neuvoa tiedonhankintaan tai tietokantojen ja elektronisten aineistojen käyttöön liittyvissä kysymyksissä tiedonhaun oppaiden chatissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen informationservice@oulu.fi. Tiedonhankinnan opetuksia ja hakupajoja järjestetään etänä verkkoyhteyksillä. Tiedonhaun oppaista löydät oman tieteenalasi e-aineistoja, ohjeita tiedonhankintaan ja muita hyödyllisiä sisältöjä opiskelun ja tutkimuksen tueksi.

Asiakkaat voivat tehdä hankintaehdotuksia kirjaston kokoelmiin (myös e-julkaisuihin). Tee hankintaehdotus.

Kaukopalveluun liittyvissä kysymyksissä kirjaston asiakkaat voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen oyk.kaukopalvelu@oulu.fi. Oulun yliopiston ja Oamkin henkilökunta ja opiskelijat voivat tilata artikkelikopioita ilmaiseksi Kuopion varastokirjastosta suoraan omaan sähköpostiinsa kirjautumalla Oula-Finnaan yliopiston tai ammattikorkeakoulun käyttäjätunnuksella. Ohjeet artikkelikopiotilauksen tekemiseen Oulun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle  ja Oamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kuopion varastokirjasto palvelee toistaiseksi normaalisti, mutta tilanne voi muuttua.

Diplomitöiden ja pro gradu -töiden sekä kandidaatintutkielmien julkaisemiseen liittyvissä asioissa laturituki vastaa sähköpostiosoitteessa laturi@oulu.fi.

Urkund-plagioinnintunnistujärjestelmään liittyvissä asioissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen urkund@oulu.fi.

Oulun yliopiston tutkimustietojärjestelmään liittyvissä asioissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen oy.tutkii@oulu.fi.

Acta-toimitus palvelee sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Ensisijaisesti toivomme käytettävän asiointiin sähköpostia acta.toimitus@oulu.fi.

Avoimeen julkaisemiseen liittyen saat neuvoa sähköpostitse osoitteessa openpublishing@oulu.fi.

Tutkimusdataan liittyvissä kysymyksissä voit lähettää sähköpostia osoitteeseen researchdata@oulu.fi.

Kirjaston bibliometriset palvelut tavoitat osoitteessa bibliometriikka@oulu.fi.

Viimeksi päivitetty: 7.12.2020