Oula-Finnan e-kirjat ovat käytössäsi yliopiston käyttäjätunnuksella

Oulun yliopiston kirjaston e-kirjat ja muut e-aineistot löydät Oula-Finnasta. E-aineistojen etäkäyttö toimii kirjautumalla sisään Oula-Finnaan Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella (Haka login). E-kirjoja voi hakea Oula-Finnassa kuten painettuja kirjojakin, esimerkiksi kirjan nimellä oletuksena olevassa vapaasanahaussa. Oula-Finnasta löydät tarkemmat hakuohjeet.

Voit myös selata e-kirjoja mm. asiasanoittain tai hakea omalla aiheellasi: E-kirjat / Oula-Finna.

Pikaohje:
Hae Oula-Finnasta haluamasi e-kirja ja klikkaa Verkossa saatavilla -kohdan linkkiä. Kirjautumisikkuna avautuu automaattisesti.

E-kirjapalveluissa on erilaisia käyttöehtoja yhtäaikaisten käyttäjien määrissä ja tulostusoikeuksissa. Melkein kaikista e-kirjapalveluista kirjoja voi lukea nettiyhteydellä laitteen selaimella ilman erillisohjelmaa tai kirjautumista kyseiseen palveluun. Useista e-kirjapalveluista kirjoja voi lainata eli ladata omalle kannettavalle tietokoneelle, tabletille tai muistitikulle (edellyttää yleensä kirjautumista palveluun tai lukuohjelman asentamista).  Joillakin e-kirjapalveluilla on oma sovelluksensa, jossa kirjoja voi lainata ja lukea. Kirjaston e-kirjaopas sisältää kattavan tietopaketin e-kirjojen käytöstä.

Ongelmia e-kirjojen etäkäytössä?

• Varmista aina ensin, että olet kirjautuneena sisään Oula-Finnaan Haka-tunnuksillasi.
  • Katso löytyisikö ratkaisu ongelmaan e-kirjaoppaasta. E-kirjapalvelut-välilehdeltä löydät käyttöohjeet eri e-kirjapalveluihin (esim. Ellibs, Dawsonera, Alma Talent jne.)
  • Jos ongelma ei ratkea edellä mainituilla konsteilla, ota yhteyttä kirjaston e-aineistojen asiantuntijoihin osoitteessa elele@oulu.fi

E-aineistojen tiedonhakuun liittyvissä kysymyksissä neuvoa saat kirjaston tietopalvelusta: informationservice@oulu.fiTiedonhaun tieteenalaoppaista löydät oman tieteenalasi elektronisia tietoaineistoja ja ohjeita tiedonhankintaan.

Eikö tarvitsemaasi e-kirjaa löydy kirjaston kokoelmista? Tee hankintaehdotus.

Kannattaa tutustua myös Open oppaaseen, josta löytyy hyödyllistä tietoa mm. kirjaston e-aineistoista ja avoimen oppimisen materiaaleista.

Viimeksi päivitetty: 24.3.2020