Kirjaston kesä

Kirjaston kesän ajan palvelut, aukioloajat ja sulkuaika (27.6.-2.8.)

Koronavirukseen liittyvät rajoitukset, Tiedekirjasto Pegasuksen ilmastointiremontti ja uuden kirjastojärjestelmän käyttöönotto vaikuttavat Oulun yliopiston kirjaston aukioloaikoihin ja palveluihin kesällä. Heinäkuussa kaikki kirjaston toimipaikat ovat kiinni ja osa Oula-Finnan toiminnoista on pois käytöstä.

Kesän aukioloajat ja palvelut

 • Tiedekirjasto Pegasus ja Lääketieteen kirjasto:

  1.–26.6. avoinna ma–pe klo 10–15 (la–su kiinni). Juhannusaattona pe 19.6. kirjastot ovat kiinni.
  27.6.–2.8. kirjastot ovat kiinni uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton takia. Myös kirjastojen ulkopalautusluukut ovat pois käytöstä 27.6.–2.8.
  3.–31.8. avoinna ma-pe klo 8–17 (la–su kiinni).
   
 • Sosiaali- ja terveysalan kirjaston kesän aukioloajat löydät täältä.
   
 • Yleisen koronatilanteen muuttuessa aukioloihin ja palveluihin voi tulla muutoksia. Seuraa tiedotustamme verkkosivuillamme: www.oulu.fi/kirjasto.
   
 • Lainauspalvelua lukuunottamatta muut kirjaston palvelut jatkuvat etäyhteyksin. Katso kirjaston palvelujen saatavuus heinäkuussa kirjastojen ollessa kiinni täältä.

 

Tiedekirjasto Pegasuksen poikkeusjärjestelyt

 • Kirjastossa voi käydä lainaamassa ja palauttamassa aineistoja kirjaston aukioloaikoina kesäkuussa ja elokuussa, opiskelu kirjaston tiloissa on kielletty ja lehtisali on suljettu toistaiseksi. Tulostaminen on mahdollista tietyiltä asiakaspäätteiltä.
   
 • Ilmastointiremontista johtuen kirjaston vapaakappalekokoelma sekä varastossa sijaitsevat lehdet ovat pois käytöstä ainakin 7.8. asti. Myös kirjaston 3. kerros ja lukusalilainojen säilytystila 2. kerroksessa on remontin takia suljettu.
   

Oula-Finna ja lainojen automaattinen uusinta kesällä

 • Oula-Finna toimii kirjastoaineistojen selauksen osalta koko kesän. E-aineistoihin on myös pääsy normaalisti. Asiakastoiminnot (varaukset, uusinnat, myöhästymismaksujen maksamiset jne.) ovat pois käytöstä 29.6.–21.7. Oula-Finnan taustajärjestelmän vaihtumisen takia. Lue lisää: Kirjastojärjestelmä uudistuu kesän aikana
   
 • Kirjasto uusii lainasi automaattisesti kesän aikana (1.6.–31.8.), jos et ole lainakiellossa tai lainoihisi ei ole varauksia. Jos saat ennakkoilmoituksen erääntyvistä lainoista sähköpostiisi, tarkista lainojesi eräpäivä ja palauta lainasi (kirjaston ollessa auki kesäkuussa ja elokuussa) tai ota yhteyttä kirjastoon. Erääntynyt laina voi aiheuttaa myöhästymismaksuja. Kirjaston tekemästä uusinnasta huolimatta asiakas on vastuussa lainoistaan ja niiden eräpäivistä.
   
 • Myöhästymismaksuja ei kerry kirjastojen ja ulkopalautuslaatikoiden ollessa kiinni 27.6.–2.8.

Viimeksi päivitetty: 26.6.2020