Oulun yliopiston kirjaston palvelut ja aukioloajat kesällä 2020

Kirjaston kesän ajan palvelut, aukioloajat ja sulkuaika (27.6.–2.8.)

Koronavirukseen liittyvät rajoitukset, Tiedekirjasto Pegasuksen ilmastointiremontti ja uuden kirjastojärjestelmän käyttöönotto vaikuttavat Oulun yliopiston kirjaston aukioloaikoihin ja palveluihin kesällä. Heinäkuussa kaikki kirjaston toimipaikat ovat kiinni ja osa Oula-Finnan toiminnoista on pois käytöstä.

Kesän aukioloajat ja palvelut

• Tiedekirjasto Pegasus ja Lääketieteen kirjasto:

1.–26.6. avoinna ma–pe klo 10–15 (la–su kiinni). Juhannusaattona pe 19.6. kirjastot ovat kiinni.
    27.6.–2.8. kirjastot ovat kiinni uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton takia. Myös kirjastojen ulkopalautusluukut ovat pois käytöstä 27.6.–2.8.
    3.–31.8. avoinna ma-pe klo 8–17 (la–su kiinni).

• Sosiaali- ja terveysalan kirjasto:

3.–23.8. avoinna ma-pe klo 8–15 (la-su kiinni).
    24.8. alkaen avoinna ma-to klo 8–17, pe klo 8–16 (la-su kiinni).

• Yleisen koronatilanteen muuttuessa aukioloihin ja palveluihin voi tulla muutoksia. Seuraa tiedotustamme verkkosivuillamme: www.oulu.fi/kirjasto.

Tiedekirjasto Pegasuksen poikkeusjärjestelyt (Huom! Päivitetty 12.8.2020)

• Kirjaston pääsisäänkäynti ja sen vieressä sijaitseva ulkopalautuslaatikko ovat jälleen käytössä.

• Kirjaston vapaakappalekokoelma (lukusali- ja tutkijalainat) sekä varastossa sijaitsevat lehdet ovat käytössä 10.8. alkaen.

• Kirjaston 3. kerros on suljettu, mutta siellä sijaitsevia aineistoja voi pyytää noudettavaksi kirjaston asiakaspalvelusta. Myös lukusalilainojen säilytystila 2. kerroksessa on suljettu. Kirjaston tiloissa sijaitseva 24/7-käytävä on edelleen suljettu.

• Mikrofilmien lukulaitteet ja e-gradutyöasemat ovat toistaiseksi vielä pois käytöstä remontista johtuen. Vapaakappaletyöaseman käyttömahdollisuudesta voi tiedustella kirjaston asiakaspalvelusta.

Oula-Finna ja lainojen automaattinen uusinta kesällä

• Oula-Finna toimii kirjastoaineistojen selauksen osalta koko kesän. E-aineistoihin on myös pääsy normaalisti. Asiakastoiminnot (varaukset, uusinnat, myöhästymismaksujen maksamiset jne.) ovat pois käytöstä 29.6.–21.7. Oula-Finnan taustajärjestelmän vaihtumisen takia. Lue lisää: Kirjastojärjestelmä uudistuu kesän aikana

• Kirjasto uusii lainasi automaattisesti kesän aikana (1.6.–31.8.), jos et ole lainakiellossa tai lainoihisi ei ole varauksia. Jos saat ennakkoilmoituksen erääntyvistä lainoista sähköpostiisi, tarkista lainojesi eräpäivä ja palauta lainasi (kirjaston ollessa auki kesäkuussa ja elokuussa) tai ota yhteyttä kirjastoon. Erääntynyt laina voi aiheuttaa myöhästymismaksuja. Kirjaston tekemästä uusinnasta huolimatta asiakas on vastuussa lainoistaan ja niiden eräpäivistä.

• Myöhästymismaksuja ei kerry kirjastojen ja ulkopalautuslaatikoiden ollessa kiinni 27.6.–2.8.2020.

Viimeksi päivitetty: 12.8.2020