Kirjastojärjestelmä uudistuu kesän aikana - vaikutukset Oula-Finnaan

Oulun yliopiston kirjastossa otetaan kesällä käyttöön uusi kirjastojärjestelmä, ja samalla Oulun yliopiston sekä Oulun ammattikorkeakoulun kirjaston kokoelmat yhdistyvät samaan tietokantaan. Kirjaston toimipaikat ovat suljettuina 27.6.2.8.2020 järjestelmävaihdon vuoksi. Oulun yliopiston kirjaston asiakkaille kirjastojärjestelmän päivitys ei suoraan näy, sillä tuttu Oula-Finna on käytössä jatkossakin. Asiakkaiden lainat ja asiakastiedot siirtyvät automaattisesti uuteen järjestelmään.

Vaikutukset Oula-Finnaan

• Oula-Finnassa voi tehdä hakuja ja selata kirjaston aineistoja koko kesän. E-kirjoja ja muita e-aineistoja voi myös käyttää normaalisti.

• Oula-Finnassa ei pääse kirjautumaan omiin asiakastietoihin 29.6.–21.7. Tänä aikana ei siis voi tehdä varauksia tai uusia lainoja. Lainoille ei tule eräpäiviä kirjaston kiinniolon ajalle 27.6.-2.8.2020, eikä tänä aikana kerry myöhästymismaksuja.

• Varaukset poistuvat järjestelmän vaihdon yhteydessä. Mikäli sinulla on voimassa olevia varauksia, ne kannattaa merkitä itselle ylös viimeistään 28.6. ja tehdä uudelleen 22.7. kirjastojärjestelmän toimiessa taas normaalisti.

• Oula-Finnaan tallennetut suosikit ja haut eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään. Mikäli sinulla on omiin tietoihisi tallennettuna suosikkeja tai hakuja, ota ne talteen viimeistään 28.6. Helpoimmin saat tallentamasi suosikit ja niistä tekemäsi listat talteen, kun lähetät ne omaan sähköpostiisi. Voit lähettää valitsemasi suosikit sähköpostiisi (maksimissaan 100 kpl kerrallaan) suoraan Oula-Finnan Suosikit-sivulta.

• Tuudossa oleva kirjastokortti ei toimi heinäkuun aikana. Uuteen järjestelmään siirtymisen tapahduttua 21.7. Tuudon kirjastokortti toimii taas normaalisti.

• Syksyllä käyttöön otettavan uuden kirjastojärjestelmän asiakastiedot haetaan keskitetysti yliopiston Oodista (Oulun yliopiston opiskelijat). Huolehdithan, että yhteystietosi Oodissa ovat ajan tasalla. Osalla käyttäjistä on luovutuskielto Oodista kirjaston järjestelmään. Voit kumota kiellon WebOodissa henkilötiedot -kohdassa, jolloin kirjasto saa automaattisesti osoitetiedot.

• Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun kirjastojen yhdistyessä myöhästymismaksukäytännöt yhdistyvät. Tästä johtuen järjestelmävaihdoksen yhteydessä kaikilta asiakkailta poistetaan kertyneet myöhästymismaksut lukuun ottamatta laskutusmaksuja. Käyttöön otetaan Oulun yliopiston kirjaston sääntöjen mukaiset käytännöt.

Viimeksi päivitetty: 26.6.2020