Oula-Finna uudistui: muutoksia mm. kirjautumisessa ja linkeissä

Oula-Finnan ulkoasua on raikastettu, ja sen toimintoihin on tullut kirjastojärjestelmän vaihdoksen myötä joitakin muutoksia. Lisäksi Oamkille on luotu oma Finna-näkymänsä.

Oulun yliopiston kirjasto on ottanut käyttöön uuden Alma-kirjastojärjestelmän, ja vaihdon seurauksena myös Oula-Finnan toimintoihin on tullut joitakin muutoksia. Lisäksi uudessa kirjastojärjestelmässä on enemmän työkaluja asiakasviestintään, joten jatkossa tiedotamme lainaajia monipuolisemmin.

Oulun yliopistolle ja Oamkille on omat näkymänsä

Oulun yliopistolle ja Oulun ammattikorkeakoululle on tehty erilliset Finna-näkymät. Oula-Finnan Yliopisto-näkymästä löytyy yliopiston käyttöön hankitut e-aineistokokoelmat, ja Oula-Finnan Oamk-näkymästä puolestaan Oamkin käyttöön hankitut e-aineistokokoelmat. Molemmista näkymistä löytyvät Oulun yliopiston kirjaston painetut aineistot, Kuopion Varastokirjaston kokoelmat sekä Arton kotimaisten artikkelien viitetiedot.

Näkymät löytyvät osoitteista:
oula.finna.fi/
oula.finna.fi/oamk

Kirjautuminen

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat jatkossakin Oula-Finnaan korkeakoulun tunnuksilla (ns. Haka-kirjautuminen). Jos lainasi eivät näy heti, liitä kirjastokortti tiliisi antamalla sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoitteen täytyy olla täsmälleen sama kuin kirjaston tietokannassa. Katso tarkemmat kirjautumisohjeet.

Muiden asiakkaiden kirjautumiskäytäntö muuttuu. He voivat luoda maksuttoman Finna-tilin tai kirjautua sisään sähköpostiosoitteella. Suosittelemme Finna-tilin luomista ja kirjastokortin liittämistä Finna-tiliin, jolloin jatkossa lainat näkyvät ilman sähköpostin varmistuslinkkiä. Sähköpostikirjautumisessa Oula-Finna lähettää sähköpostiin linkin, josta pääsee tarkastelemaan omia asiakastietoja. Asiakkaan on käytettävä sitä sähköpostia, jonka hän on kirjastolle ilmoittanut. Sähköpostikirjautuminen on kertakäyttöinen, ja seuraavalla kirjautumiskerralla joudut toistamaan samat vaiheet uudelleen. Katso tarkemmat kirjautumisohjeet.

Varaukset kohdistuvat sekä hyllyssä että lainassa oleviin kirjoihin

Sama “Varaa teos” -valinta kohdistuu sekä hyllyssä että lainassa oleviin kirjoihin.

Vapaakappaleiden pyynnöt Pegasuksen varastosta

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun henkilökunta voi tehdä pyynnön Oula-Finnan ”Varaa teos” –painikkeen kautta ihan kuten normaalit varaukset. Tällöin varaus kohdistuu kotiin lainattavien lisäksi sekä hyllyssä että lainassa oleviin lukusali/tutkijalainoihin. Henkilökunta-asiakkaalle annetaan käyttöön sellainen kappale, joka on nopeimmin saatavissa.

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä muut asiakkaat tekevät pyynnön Pegasuksen lukusalissa käytettävään ja säilytettävään lukusali/tutkijalainaan Oula-Finnan lomakkeella. Linkki lomakkeeseen näkyy silloin, kun asiakkaan tarvitsema lukusali/tutkijalaina on varaston hyllyssä.

Aineistolinkit Oula-Finnaan pitää päivittää

Jos olet tehnyt linkkejä Oula-Finnan kirjoihin, lehtiin tai artikkeleihin, ne eivät järjestelmävaihdon jälkeen välttämättä toimi. Aineistot pitää hakea uudelleen Oula-Finnasta, kopioida linkki osoiteriviltä ja päivittää se esimerkiksi Moodleen. Uusi Oula-Finna sisältää enemmän linkkejä e-kirjoihin, -julkaisuihin ja -lehtiin. Linkkien muoto voi vaihdella, ja niiden otsikoita tullaan vielä muokkaamaan ja yhtenäistämään. Linkeistä pitäisi kuitenkin päästä käsiksi aineistoon.

Kaikki palaute Oula-Finnan käyttöliittymästä on tervetullutta: kirjasto@oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 24.8.2020