Kirjastojärjestelmä vaihtui – mikä muuttui asiakkaan näkökulmasta?

Oulun yliopiston kirjasto otti käyttöön uuden Alma-kirjastojärjestelmän heinäkuussa. Asiakkaiden käyttöliittymänä säilyy edelleen Oula-Finna, mutta sen taustalla olevan järjestelmän vaihtumisen myötä Oula-Finnan asiakastoimintoihin on tullut joitakin muutoksia, joista löydät tietoa tältä sivulta.

Oulun yliopiston ja Oamkin omat Oula-Finna-näkymät

Oulun yliopiston kirjastoon yhdistyneen Oamkin kirjaston aineistot näkyvät nyt Oula-Finnassa, ja Oamkin kirjaston asiakkaat on siirretty Leevistä Oula-Finnaan.

Oulun yliopistolle ja Oamkille on erilliset Finna-näkymät. Oula-Finnan Yliopisto-näkymästä löytyvät yliopiston käyttöön hankitut e-aineistokokoelmat, ja Oula-Finnan Oamk-näkymästä puolestaan Oamkin käyttöön hankitut e-aineistokokoelmat. Molemmista näkymistä löytyvät Oulun yliopiston kirjaston painetut aineistot, Kuopion Varastokirjaston kokoelmat sekä Arton kotimaisten artikkelien viitetiedot.

Näkymät löytyvät osoitteista oula.finna.fi (Oulun yliopisto) ja oula.finna.fi/oamk (Oamk)

Muutoksia kirjautumisessa

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat Oula-Finnaan jatkossakin korkeakoulunsa käyttäjätunnuksilla (Haka-kirjautuminen). Jos lainasi eivät näy heti, liitä kirjastokortti tiliisi antamalla sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoitteen täytyy olla täsmälleen sama kuin kirjaston tietokannassa. Katso tarkemmat kirjautumisohjeet.

Muiden asiakkaiden kirjautumiskäytäntö muuttuu: he voivat joko luoda maksuttoman Finna-tilin tai kirjautua sisään sähköpostiosoitteella. Suosittelemme Finna-tilin luomista ja kirjastokortin liittämistä Finna-tiliin, jolloin lainat näkyvät jatkossa ilman sähköpostin varmistuslinkkiä. Katso tarkemmat kirjautumisohjeet tai opastusvideo: Finna-tilin luominen.

Sähköpostikirjautumisessa Oula-Finna lähettää sähköpostiin linkin, josta pääsee tarkastelemaan omia asiakastietoja. Asiakkaan on käytettävä sitä sähköpostia, jonka hän on kirjastolle ilmoittanut. Sähköpostikirjautuminen on kertakäyttöinen.

Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, ota yhteyttä kirjastoon: kirjasto@oulu.fi

Varaukset kohdistuvat nyt sekä hyllyssä että lainassa oleviin kirjoihin

Kirjastojärjestelmän uudistumisen myötä asiakkaan tekemät varaukset kohdistuvat nyt sekä hyllyssä että lainassa oleviin kirjoihin. Varauksen pääsee tekemään kirjautumalla Oula-Finnaan ja klikkaamalla halutun teoksen kohdalla Varaa teos -painiketta.

Vapaakappaleiden (lukusali/tutkijalainat) pyynnöt Pegasuksen varastosta

Oulun yliopiston ja Oamkin henkilökunta-asiakkaat voivat uudistuksen myötä tehdä pyynnön varastossa sijaitseviin vapaakappaleisiin Oula-Finnan Varaa teos -painikkeen kautta kuten normaalit varaukset. Tällöin varaus kohdistuu kotiin lainattavien lisäksi sekä hyllyssä että lainassa oleviin lukusali/tutkijalainoihin. Henkilökunta-asiakkaalle annetaan käyttöön sellainen kappale, joka on nopeimmin saatavissa.

Oulun yliopiston ja Oamkin opiskelijat sekä muut asiakkaat tekevät pyynnön Pegasuksen lukusalissa käytettävään ja säilytettävään lukusali/tutkijalainaan Oula-Finnan lomakkeella. Linkki lomakkeeseen näkyy Oula-Finnassa silloin, kun asiakkaan tarvitsema lukusali/tutkijalaina on paikalla varaston hyllyssä (ja asiakas on kirjautuneena Oula-Finnaan).

Asiakastiedot

Uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton myötä käyttäjätietojen käsittely kirjastossa muuttui.

Oulun yliopiston ja Oamkin opiskelijoiden ja henkilökunnan asiakastiedot päivittyvät uuteen kirjastojärjestelmään kerran päivässä korkeakoulujen henkilötietojärjestelmistä. Oulun yliopiston opiskelijoiden asiakastiedot haetaan keskitetysti Oodista ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Pepistä. Oulun yliopiston henkilökunnan tiedot päivittyvät kirjastojärjestelmään suoraan Mepcosta. Oamkin henkilökunnan tietojen päivittämistä Sympasta kirjastojärjestelmään selvitellään parhaillaan. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat niissä ajan tasalla.

Huom! Osalla Oulun yliopiston opiskelijoista on luovutuskielto Oodista kirjaston järjestelmään. Voit kumota kiellon WebOodissa henkilötiedot -kohdassa, jolloin kirjasto saa automaattisesti osoitetiedot.

Muut asiakkaat voivat päivittää omat yhteystietonsa kirjautumalla Oula-Finnaan tai asioimalla kirjaston asiakaspalvelussa.

Viimeksi päivitetty: 24.8.2020