Lisärajoitukset Oulun yliopiston kirjaston lähipalveluiden käytössä jatkuvat ainakin 1.2.2021 asti

Joulukuussa alueen koronavirustilanteen huononemisen takia käyttöön otetut lisärajoitukset kirjaston lähipalveluiden käytössä jatkuvat ainakin 1.2.2021 asti. Rajoituksia voidaan joutua jatkamaan vielä siitäkin eteenpäin, tiedotamme heti kun asiasta on tehty päätös. Kirjastoihin on mahdollista tulla lainaamaan ja palauttamaan kirjastoaineistoja itsepalveluna. Tarkista kirjaston aukioloajat verkkosivuiltamme, Oula-Finnan etusivulta tai Tuudosta.

Kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan, tekemään ryhmätöitä, lukemaan lehtiä tai opiskelemaan. Kirjastojen opiskelu- ja ryhmätyötilat sekä Tiedekirjasto Pegasuksen 24/7-käytävä ovat pois käytöstä. Lukusalilainojen, mikrofilmien ja vapaakappaletyöasemien käyttö on mahdollista erityisjärjestelyin Tiedekirjasto Pegasuksessa. Sosiaali- ja terveysalan kirjastossa ei ole omatoimikäyttöä 4.12.2020–1.2.2021.

Kirjastoon saa tulla vain oireettomana. Käytäthän käsidesiä ja kasvomaskia. Huolehdithan myös riittävistä turvaväleistä toisiin asiakkaisiin ja kirjaston henkilökuntaan.

KIRJASTON PALVELUT ETÄNÄ

Kirjaston palveluja kannattaa ensisijaisesti käyttää etänä ja välttää turhia käyntejä kirjastossa. Lue kooste kirjaston etäpalveluista.

LAINAAMINEN

Kirjastoissa on käytössä pika-asiointi itsepalveluna. Asiakkaat voivat noutaa varauksia ja kirjastoaineistoja hyllyistä omatoimisesti. Lainaaminen tapahtuu lainausautomaateilla. Kirjaston henkilökuntaa on paikalla huolehtimassa riittävien turvavälien noudattamisesta. Katso kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot.

Lainojesi eräpäivät näet Tuudossa tai kirjautumalla Oula-Finnaan. Voit myös tiedustella lainojesi tilannetta ja uusia lainoja soittamalla kirjastoon tai sähköpostilla kirjasto(at)oulu.fi.

Myöhästymismaksuja voi maksaa verkkomaksulla kirjautumalla Oula-Finnaan.

Saapuneiden kaukolainojen noudosta sovitaan asiakkaan kanssa henkilökohtaisesti.

PALAUTTAMINEN

Kirjoja voi palauttaa kirjastojen palautusautomaateilla. Lainoja on mahdollista jättää myös kirjastojen ulkopalautuslaatikoihin, jotka tyhjennetään useita kertoja päivässä.

• Tiedekirjasto Pegasuksen palautusluukku sijaitsee kirjaston pääsisäänkäynnin (B-oven) vieressä Pallopihalla.
  • Sosiaali- ja terveysalan kirjaston palautuslaatikko sijaitsee Paasi-rakennuksen aulassa ja siihen voi palauttaa kirjoja ainoastaan kampuksen aukioloaikana.
  • Lääketieteen kirjaston palautusluukku sijaitsee 7A ovesta vasemmalle esteettömän sisäänkäynnin yhteydessä. 7A ovessa on opaste esteettömälle sisäänkäynnille.
  • Oulaisten oppimiskeskuksen palautuslaatikko sijaitsee oppimiskeskuksen oven vieressä käytävällä. Sinne voi käydä pudottamassa palautukset kampuksen aukioloaikoina.

TULOSTAMINEN, MIKROFILMIT JA VAPAAKAPPALETYÖASEMAT

Tulostaminen ja skannaus on mahdollista kirjastoissa. Käytettävissä olevien asiakastietokoneiden määrä rajoitetaan minimiin.

Tiedekirjasto Pegasuksen mikrofilmilaitteet ja vapaakappaletyöasemat ovat käytössä yhdelle asiakkaalle kerrallaan ajanvarauksella. Ajan voi varata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjasto(at)oulu.fi

VAPAAKAPPALEET ELI LUKUSALI/TUTKIJALAINAT

Lukusali/tutkijalainoja, eli Pegasuksen varastossa sijaitsevan vapaakappalearkiston julkaisuja voi tilata varastosta normaalisti kirjautumalla Oula-Finnaan.

Lukusalilainoja voi tulla lukemaan Pegasukseen lukusalilainojen säilytystilaan (PK201). Tilassa voi olla enintään 3 henkilöä kerrallaan. Otathan yhteyttä kirjasto(at)oulu.fi, jos tarvitset lukusalilainojen tutkimiseen aikaa enemmän kuin 15 minuuttia. Oulun yliopiston ja Oamkin henkilökunta voi lainata vapaakappaleet tutkijalainaan työhuoneisiinsa, kuten normaalistikin.

DIGITOITAVANA OLEVAT OPINNÄYTTEET

Jos haluat lukea digitoitavana olevaa Oulun yliopiston gradua tai Oamkin opinnäytettä, lähetä pyyntö osoitteeseen kirjasto(at)oulu.fi. Toimitamme digitoidut gradut pyynnöstä asiakkaalle pdf-tiedostona.

KYSYMYKSIÄ?

Ota yhteyttä kirjasto(at)oulu.fi.