Kirjaston lähipalveluiden rajoituksista luovutaan 26.4. alkaen

Joulukuusta lähtien voimassa olleista kirjaston lähipalveluiden rajoituksista luovutaan 26.4. Kirjaston opiskelu- ja ryhmätyötilat sekä työasemat otetaan jälleen käyttöön. Tulethan kirjastoon vain oireettomana ja noudatathan huolellisesti koronaohjeita.

Oulun yliopiston kirjastojen tiloja saa jälleen käyttää maanantaista 26.4. alkaen, mutta edellytämme turvavälien ja muiden koronaohjeistusten huolellista noudattamista. Kirjaston toimipaikkojen aukioloaikoihin ei tule tässä yhteydessä muutoksia. Suosittelemme edelleen ensisijaisesti käyttämään kirjaston etäpalveluita ja välttämään turhia kirjastokäyntejä. Kirjaston tietopalvelu ja tiedonhankinnan opetus sekä tutkimuksen tukipalvelut jatkuvat edelleen etäyhteyksin.

Ryhmätyö- ja opiskelutilat avataan asiakkaiden käyttöön 26.4., mutta työskentelypaikkoja tiloissa väljennetään. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä kirjaston tiloissa. Jos oma kasvomaski on unohtunut kotiin, kirjastossa on jaossa kertakäyttömaskeja. Kaikissa kirjaston tiloissa tulee noudattaa vähintään 2 metrin turvavälejä.

Tiedekirjasto Pegasuksen 24/7-käytävä avataan opiskelijoiden käyttöön. Asiakkaat voivat lukea Pegasuksen varastosta tilaamiaan vapaakappaleita eli lukusali/tutkijalainoja ilman ajanvarausta lukusalilainojen säilytystilassa (PK201). Mikrofilmien, e-gradutyöasemien ja vapaakappaletyöasemien käyttöön ei tarvitse varata etukäteen aikaa. Myös lehtilukusali avataan asiakkaille.

Sosiaali- ja terveysalan kirjastossa myös aukioloaikojen ulkopuolinen omatoimikäyttö on jälleen mahdollista 26.4. alkaen.

HUOM! Kirjastoon EI SAA tulla lievästikään flunssaoireisena, sairaana tai karanteenissa.

Asioidessasi kirjastossa:

• noudata turvavälejä (vähintään 2 m) muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.

• käytä lainaus- ja palautusautomaatteja, jos mahdollista.

• huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja käytä käsidesiä kirjastossa.

• käytä kasvomaskia.

• noudata kirjastossa annettuja ohjeita.

Yhdessä turvallisesti toimien voimme ehkäistä koronavirustilanteen pahentumista alueellamme. Tämä edesauttaa osaltaan myös sitä, että kirjastot voidaan pitää auki asiakkaille.

Viimeksi päivitetty: 23.4.2021