Uusinta, varaus ja pyyntö

Lainojen uusinta

• Lainoja voi uusia, mikäli niihin ei ole varauksia.
  • Uusintakertoja ei ole rajattu, paitsi
    • käsikirjoja ja DVD-levyjä ei voi uusia.
    • lukusalilainat voivat olla lainassa 6 kk kerrallaan (opiskelijat ja ulkopuoliset asiakkaat).

Varaus lainassa olevaan

• Asiakas voi tehdä varauksen kotiin lainattaviin jo lainassa oleviin julkaisuihin.
  • Lukusali/tutkijalainoja varattaessa ota yhteys kirjastoon (opiskelijat ja ulkopuoliset asiakkaat). Oulun yliopiston ja Oamkin henkilökunta voi tehdä varauksen lainassa oleviin lukusali/tutkijalainoihin suoraan Oula-Finnassa, ks. ohje.
  • Sähköpostitse tai puhelimitse varattaessa tulee ilmoittaa varaajan nimi ja kirjastokortin numero.
  • Oula-Finna -tietokannasta löytyvät toimintokohtaiset ohjeet.

Pyyntö saatavana olevaan ja tilaus varaston lukusali/tutkijalainoihin

Asiakkaat voivat tehdä pyyntöjä paikalla oleviin kirjoihin.

• Kotiin lainattavien kirjojen tiedoissa näkyy laina-aika 28 vrk tai lehtien tiedoissa 14 vrk.
  • P F-alkuiset julkaisut kuuluvat vapaakappalearkistoon ja ne on pyydettävä varastosta Oula-Finna -kokoelmatietokannan Vapaakappalepyyntö–toiminnon kautta (opiskelijat ja ulkopuoliset asiakkaat). Henkilökunta-asiakkaat tekevät Oula-Finnassa pyynnön Tee varaus -painikkeen kautta. Vapaakappalearkiston julkaisuja saa lukusali- tai tutkijalainaksi.

Saapuneiden varausten noutoajat

• Kurssikirjat ja vapaakappaleet (lukusali/tutkijalainat): 3 arkipäivää
  • Yleiskokoelman julkaisut: 5 arkipäivää

Viimeisen noutopäivän voi tarkistaa varauksen saapumisilmoituksesta, Tuudon varaustiedoista tai Oula-Finnassa asiakkaan omista tiedoista.

Viimeksi päivitetty: 4.5.2021