Madetojan-Onervan kokoelma

Suomen Kulttuurirahasto lahjoitti testamentilla saamansa Leevi Madetojan (1887-1947) ja L. Onervan (1882-1972) kirjaston Oulun yliopiston kirjastolle vuonna 1972.

Madetojan-Onervan kokoelma sisältää noin 2900 nidettä. Vuosisadan ensimmäisten vuosikymmenten kulttuuri-ilmapiiriä ja -kontakteja henkivä kokoelma on säilytetty yhtenä kokonaisuutena. Kaunokirjallisuus on kokoelmassa keskeisellä sijalla. Tietokirjallisuutta löytyy mm. kirjallisuudentutkimuksen, musiikin, taiteen ja kulttuurihistorian aloilta, samoin nuottijulkaisuja.

Kokoelmassa on runsaasti mm. Eino Leinon omistuskirjoituksilla varustettuja teoksia. Kaikki kokoelman julkaisut, nuottijulkaisuja lukuunottamatta on luetteloitu OULA-kokoelmatietokantaan, myös niihin sisältyvät omistuskirjoitukset.

Madetojan ja Onervan kirjeenvaihtoa ja käsikirjoituksia on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistossa sekä Helsingin yliopiston kirjaston erikoiskokoelmissa.

Muuta:

Paluu Yksityishenkilöiden kokoelmat -sivulle