Web of Science ja Scopus

Web of Science

Seuraa yli 12 000 lehteä luonnontieteiden, lääketieteen, tekniikan, yhteiskuntatieteiden, humanististen tieteiden ja taiteen alalta. Tietokanta sisältää jonkin verran myös muuta materiaalia mm. kirjoja ja kokousjulkaisuja.

Viittaustietoja löytyy parhaiten luonnontieteiden ja lääketieteen alalta. Muilta aloilta siteerauksia löytyy huomattavasti vähemmän. Tietokannan tilaus alkaa vuodesta 1975, mutta siteeraustiedot saa siteeraushaulla (Cited reference search) niin pitkältä ajalta kuin ne tietokannasta löytyvät, jopa 1900-luvun alusta. Tietokannasta suoraan saatava H-indeksi lasketaan vuonna 1975 tai sen jälkeen ilmestyneille artikkeleille.

Scopus

Seuraa n. 18 500 lehteä luonnontieteiden, lääketieteen, tekniikan, yhteiskuntatieteiden, humanaististen tieteiden ja taiteen alalta. Tietokanta sisältää jonkin verran myös muuta materiaalia mm. kokousjulkaisuja.

Viittaustietoja löytyy parhaiten luonnontieteiden ja lääketieteen alalta. Muilta aloilta siteerausksia löytyy huomattavasti vähemmän. Pääosa tietokannan sisällöstä on vuonna 1996 tai sen jälkeen ilmestynyttä. Siteeraustiedot löytyvät vuodesta 1996 lähtien ja myös H-indeksi lasketaan tästä vuodesta alkaen.

 

Viimeksi päivitetty: 16.11.2018