ORCID-tutkijatunniste

Oulun yliopisto edistää osaltaan kansainvälisen ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönottoa Suomessa. Tutkijat voivat tallentaa ORCID-tunnisteensa Oulun yliopiston järjestelmiin Yhdistämispalvelun avulla. Yhdistettyäsi tunnisteesi näkyy se jatkossa mm. Oulun yliopisto tutkii (SoleCris) -palvelun profiilissasi. Tunnisteesi siirtyy myös Oulun yliopisto tutkii -tietokantaan tallennettujen julkaisujesi mukana muihin kansallisiin järjestelmiin ja on tulevaisuudessa hyödynnettävissä esimerkiksi Suomen Akatemian hankeraportoinnin yhteydessä.

Tunniste ratkaisee nimenvaihdoksiin, samannimisiin tutkijoihin tai nimien erilaisiin kirjoitusasuihin liittyviä sekaannuksia. ORCID-tunniste mahdollistaa myös tutkimustuotosten automaattisen linkittämisen toisiinsa ja vähentää siten tarvetta syöttää henkilö- ja julkaisutietoja moneen kertaan eri järjestelmiin. Maailmassa on tällä hetkellä jo yli 5 miljoonaa ORCID-tunnistetta. Useat tieteelliset kustantajat ja rahoittajat edellyttävät ORCID-tunnisteen käyttöä.

Varmista näkyvyytesi ja yhdistä ORCID-tutkijatunnisteesi yliopiston järjestelmiin oheisesta painikkeesta. Mikäli sinulla ei ole ORCID:a, voit luoda sen samalla.

Create and connect your ORCID iD