Synnytys- ja naistentaudit

Synnytys- ja naistentautioppi kattaa naisen koko elämänkaaren. Tämä erikoisala käsittää naisen lisääntymiselinten säätelyyn ja toimintaan, raskauteen ja synnytykseen sekä gynekologisiin syöpiin liittyvien tilojen diagnostiikkaa ja hoitoa. Synnytys- ja naistentautioppi on sekä monipuolinen kliininen että tutkimuksellinen erikoisala.

Synnytys- ja naistentautioppi kuuluu Oulun yliopiston kliinisen lääketieteen laitokseen. Erikoistumisopintojen lisäksi on mahdollista suorittaa gynekologisen onkologian,  lisääntymislääketieteen, perinatologian ja urogynekologian lisäpätevyys. OYS:n lisäksi koulutuspaikkoja ovat ERVA-alueella Kainuun keskussairaala, Keski-Pohjanmaan keskussairaala, Lapin keskussairaala, Länsi-pohjan keskussairaala sekä Oulaskankaan sairaala. Synnytys- ja naistentautiopin lääkärit työskentelevät pääasiassa erikoissairaanhoidossa.

Viimeksi päivitetty: 25.2.2014